Merkel: Uzun bir süre virüsle yaşamak zorundayız

Merkel, Salgının son aşamasında değiliz

Almanya Başbakanı, koronavirüsle yaşamanın zor olduğunu ancak uzun bir süre boyunca salgınla birlikte yaşamak zorunda olduklarını söyledi. Henüz pandeminin sonunda olmadıklarını vurgulayan Merkel, Covid-19’un uzun bir süre siyasete yön vereceğini belirtti.

Hiçbir kararın kendisini Covid-19 kısıtlamaları kadar zorlamadığına değinen Merkel, sağlık sistemini iyileştirmek için zaman kazandıklarını, şu ana kadar salgınla baş etmeye çalıştıklarını söyledi.

Merkel, geçen haftalarda ABD’nin fon sağlamayı kestiği Dünya Sağlık Örgütü’nü desteklemeye devam edeceklerinin sinyalini verdi. Almanya Başbakanı, “Özellikle Afrika’da olmak üzere birçok yerde DSÖ çok önemli işler yapıyor. DSÖ’yü vazgeçilemez bir partner olarak gördüğümüzü vurgulamak isterim” dedi.

Koronavirüs şartları altında hayat devam edecek

Günlük hayata virüs ortadan kalkmadan dönmenin mümkün olmadığını ve durumun çok ciddi olduğunu vurgulayan Merkel, pandemide akıllıca ve dikkatli davranmak gerektiğinin altını çizdi.

Almanya’da koronavirüsüyle mücadele kapsamında başat kurum olan Robert Koch Enstitüsü’nün aktardığı verilere göre, 148 bin vakanın görüldüğü ülkede şimdiye dek 5 bin 94 kişi hayatını kaybetti.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler