Halis Hoca’nın tahliye kararı sonrası TBMM’deki hukuk dışı iddialar tepki çekti

Halis Hoca’nın tahliye kararı üzerine perşembe günü TBMM’de muhalefet vekillerinin kullandığı hukuk dışı dil ve yalan ifadeler/iddialar bir çok farklı kesimden tepki çekti.

Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin tahliye kararı vermesinin ardından muhalefet milletvekilleri meclis sıralarında Halis Hoca hakkında mesnetsiz ve hukuk dışı ithamlarda bulundu.

Kendi ideolojik yandaşları söz konusu olduğunda süslü cümleler kurarak hak ve adalet savaşçısına dönüşen milletvekileri, Halis Hoca’ya karşı meclis sıralarından gardiyan kesildi.

Halis Hoca 3 senedir yargılandığı mahkemenin kararıyla tahliye edildikten sonra savcılığın itirazı üzerine dosyadan habersiz mahkemenin kararıyla tekrar tutuklanmasına rağmen HDP milletvekili Meral Danış Beştaş infaz gerçekleşmiş ve sanki Halis Hoca Silivri’den ayrılmışcasına Halis Hoca hakkında hezeyanlarını ve IŞİD iftiralarını sıraladı.

Meral Danış Beştaş meclisteki konuşmasında şunları söyledi:

Çok önemli bir gelişme oldu, IŞİD’in Türkiye’deki sorumlusu Ebu Hanzala kod adlı Halis Bayancuk tahliye edildi. Evet, daha önce Hizbullah davasından ömür boyu hapis cezası almıştı ve Kobani savaşı döneminde 9 Ekim 2014’te serbest bırakıldı. 2017 yılında terör örgütü kurma, yönetme suçundan tutuklandı ve bugün tahliye oldu. Niye tahliye oldu? Biz içerideki insanların bu kadar can güvenliğinden söz ederken IŞİD’in sorumlusunun tahliyesi dikkate değerdir. Evet, Rahip Brunson’ı Trump ister bırakılır, Deniz Yücel’i Merkel ister; istismarcıları, cinayet işleyenleri, Hizbullahçıları, IŞİD’çileri siz bırakırsınız, 82 milyonun hukuku yok burada, tek adamın hukuku var.

Öncelikle Halis Hoca Hizbullah ile alakalı bugüne değin hiçbir soruşturma geçirmemiştir. HDP grup başkanvekilinin mecliste “daha önce Hizbullah davasından ömür boyu hapis cezası almıştı” dediği kişi ise Halis hoca’nın babası; Halis Hoca’nın Hizbullah yöneticiliğinden müebbetle yargılandığı asılsız bir iddiadan ibarettir.

Üç yıldır Halis hocayı “IŞİD yöneticiliğinden” yargılayan mahkeme, üzerine atılı suçun değişebilir mahiyette oluşu ve başkaca delil olmayışı sebebiyle tahliye kararı vermişken; Meral Danış Beştaş’ın iddiaları gerçek dışıdır. Hocanın IŞİD ile bağlantısını kanıtlayacak hiçbir somut delil bulunmamaktadır. Bununla beraber, Halis Hoca hakkında daha önce verilmiş kararlar, Yargıtay tarafından bozulduğu için Hoca hakkında kesinleşen hiçbir mahkeme hükmü yoktur.

Son olarak, Türk Dil Durumu’nun tanımına göre kod adı, kimliği gizlemek için kullanılan takma addır. Halbuki Halis Hoca’nın sosyal medyada milyonların izlediği videoları mevcut olup gerçek ismi herkesçe bilinmektedir. Dolayısıyla Ebu Hanzala bir kod adı değil künyedir.

Halis Hoca, hiçbir somut delil olmaksızın yalnızca soyut iddialar üzerinden yargı eliyle zulme uğrarken; CHP’li Özgür Özel meclis sıralarından, bildik demagojiler ile Halis Hoca’ya iftira atarak ideolojik yandaşı Osman Kavala’yı aklamaya çalıştı.

Kendi yandaşları sistem tarafından tutuklandığında özgürlük naraları atan muhalefet milletvekilleri, Halis Hoca’nın yargılanma safhasında eşitlik ve ayrımcılık yasağı çiğnendiğinde sustu; adil yargılanma hakkının rafa kaldırılmasını umursamadı.

Yeni infaz düzenlemesiyle dolandırıcılar ve mafya liderleri serbest bırakılırken; Halis Hoca sistemin açık zulmüyle, delilsiz ve keyfi kararlarla, yıllardır Silivri’de hukuksuz bir şekilde tutuklu bulunuyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler