İnfaz yasasından ‘Tosuncuk’ Mehmet Aydın’da yararlanacak

Meclisten geçen infaz yasası, birçok davayı etkiledi. Serbest kalanlar, cezalarında indirim alanlar ve kapsam dışı bırakılanlar ile birlikte yasa tartışmaların odağında.

Yasayla birlikte serbest kalanlar arasında organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı da bulunuyor. Çakıcı, 2020 Eylül ayında cezasını tamamlayarak zaten tahliye edilecekti.

Yasa birçok suçluya ödül niteliğinde

Öte yandan, cezaevinde bulunan ve organize suçlardan mahkumiyeti bulunan Kürşat Yılmaz’ın, indirimlere rağmen infaz süresini henüz tamamlamadığı bildirildi.

Yasa aynı zamanda, gezi olaylarıyla ilişkili davalardan mahkum olan sanıkları da kapsayacak. Soma’da 301 madenci, Ermenek’de 18 madenci, Çorlu tren kazasında 7’si çocuk, 25 kişi, yüksek hızlı tren kazasında 9 kişi hayatını kaybetti. Aladağ yurt yangınında 10’u öğrenci, 12 kişi vefat etti. Bu davaların hükümlüleri de kapsama girecek.

Kamuoyunda ‘Tosuncuk’ olarak bilinen, Çiftlikbank ile binlerce kişiyi dolandırıp 1.5 milyar lira ile yurt dışına kaçan Mehmet Aydın da yine yasadan yararlanacak suçu sabit kişiler arasında.

Firari olan Aydın, şayet Türkiye’de yargılanır ve  mahkum edilirse, alacağı cezanın yarısı düşecek.

Kapsam dışı kalan birçok suç ve suçu ispat edilemediği halde haksız yere tutuklu bulunanlar varken, yasanın bu boşluğu dolduramaması akıllarda soru işareti vicdanlarda ise derin bir yara bırakıyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler