500 kez “Çok üzgünüm”

Olağandışı zamanlar yaşanırken, olağandışı cezalarla karşılaşmaya devam ediyoruz. Hindistan’da polis, sokağa çıkma yasağına rağmen yürüyüşe çıkan turistleri durdurdu. Ancak cüzdanları yerine, şaşkın yabancılar not kağıdı ve kalem çıkarmak zorunda kaldı.

Koronavirüs krizinin ardından sokağa çıkma yasağını ihlal ettikleri için, Hindistan’daki on yabancı turistin her biri 500 kere aşağıdaki cümleyi yazmak zorunda kaldı:

“Sokağa çıkma yasağı kurallarına uymadım ve çok üzgünüm.”

Kuzey Hindistan’da yoga tutkunlarıyla popüler olan Rishikesh kentindeki polis, birkaç yabancıya, son zamanlarda kuralları ihlal ettikleri için bu cezayı vermeye karar verdi.

Yerel medyanın yayınladığı bir videoda, turistleri uyaran polis memuru, “Bugün size sadece bu kadar kısa bir cümle vereceğim. Aksi takdirde sizi karakola götüreceğim ve hapse girmeniz gerekecek ” dedi.

Hindistan’da Mart ayının sonundan beri sokağa çıkma yasağı var. Konut sakinlerinin evlerini sadece marketlerde ve eczanelerde alışveriş için terk etmelerine izin veriliyor.

Hintli polis memurları, sokağa çıkma yasağını alışılmışın dışında yöntemler kullanarak uygulamaya çalışıyor ancak yöntemler fayda sağlamaktan çok meselenin ciddiyetini bozuyor. Sonuçlarının salgına karşı mücadelede ne işe yarayacağı soru işareti olan bu yöntemler arasında,  korona virüsü şeklinde, renkli kasklara sahip bazı atlı polisler devriye atarken gözlemlendi. Diğer polisler ise insanları çömelme cezası, bir odaya kilitlemek veya Bollywood film şarkılarını sürekli dinletmek gibi gayriciddi şeylerle tehdit etti.

hindorona.jpg

Sağlık Bakanlığı’na göre, Hindistan’da 9,100’den fazla Covid 19 vakası var ve hastalık nedeniyle 300’den fazla insan öldü.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler