ABD’ de şiddetli kasırgalar etkisini arttırıyor

Bölgesel sivil savunma kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre Mississippi’deki kasırgalar en az altı kişinin yaşamını yitirmesine sebep oldu. Vali Tate Reeves tarafından olağanüstü hal ilan edildi. ABD medyasında yer alan haberlere göre, kasırgalar ABD’nin güneyindeki eyalette “yıkıcı” hasara yol açtı.

Sivil savunma ajansı, kasırgalardan kaçarak acil durum barınaklarını kullanmak zorunda kalan bölge sakinlerini, koronavirüs pandemisi nedeniyle ağızlarını ve burunlarını kapatmaları konusunda uyardı. Maske yokluğunda, şal veya eşarplarla bunu yapabileceklerini belirtti.

Ulusal hava durumu ajansı NOAA daha önce saatte 330 kilometreye kadar olası rüzgar hızları konusunda uyarmıştı. “Son derece nadir görülen bir olay” dedi. Alabama ve Tennessee’nin komşu eyaletlerinin bir kısmı için akşam geç saatlerde kasırga uyarıları yapıldı. Orada, bireysel rüzgarlar 130 km / saat hızlara kadar ulaşabilir. Bazı durumlarda, ağır dolu da beklenebilir. Hava durumu kurumuna göre, dolu tanelerinin çapı beş santimetreye kadar çıkabilir.

Alabama valisi Kay Ivey daha önce acil durum ilan etmişti. Fırtınaların güneydoğudaki Georgia, Güney Carolina ve Kuzey Carolina’ya yayılması bekleniyor. Basında çıkan haberlere göre, güney Amerika’daki diğer eyaletler gün boyunca şiddetli fırtınalardan zaten etkilenmişti. Teksas’ta sabah bir kasırga doğrulanmıştı. Louisiana eyaletinde, şiddetli fırtınalar yaklaşık 300 eve zarar verdi. Louisiana, Mississippi ve Alabama’daki on binlerce hane geçici olarak elektriksizdi. Pazartesi günü için ABD’nin büyük bölgelerinde de fırtınalar bekleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler