Halis Bayancuk Hoca cezaevinden çıkmadan nasıl tekrar tutuklandı?

Dün saat 14.30’da tahliye edilen Halis Hoca derhal salıverilmesi gerekirken ilgili kanun maddeleri hiçe sayılarak tahliyesi Sakarya yargısı ve cezaevi iş birliği ile saat 20.30’a kadar engellenmiştir.

Tahliye kararı sonrası Sakarya Cumhuriyet Savcısı’nın tutukluğa itiraz etmesi üzerine cezaevinde tahliyesi engellenen Halis Hoca hakkında Sakarya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nce yakalama kararı çıkartılmıştır.

Saatler 20.30’u gösterdiğinde Sakarya 3. ACM’nin heyeti yakalama kararına istinaden Halis Hoca’yı cezaevinde yakalayarak(!) tutuklama kararını SEGBİS üzerinden tebliğ ediyor.

15 Temmuz sonrası OHAL’de darbe sanıklarının kaçmasını önlemek için getirilen tahliyeye itiraz yetkisinin yıllar geçmesine rağmen hukuk dışı olarak kullanıldığını görmekteyiz.

3 yıldır yargılamayı sürdürüp dosyaya vâkıf olan Sakarya 2. ACM’nin verdiği tahliye kararına itiraz eden savcının, yakalama ve tutuklama kararlarını çıkarttığı Sakarya 3. A.C.M. heyetlerinin ise ısmarlama şekilde karar verdiklerini açıkça görmekteyiz.

Tutuklama kararı veren heyet, Halis Bayancuk Hoca’yı yeniden tutuklarken “terör örgütü ÜYELİĞİNDEN yargılanan” ibaresi ile zorlama bir gerekçe oluşturup fahiş bir hukuki hataya düştüğünün farkına dahi varmamıştır.

Dosyadan o kadar habersizlerdir ki; sıradan bir Twitter kullanıcısı dahi haberdarken heyet, Halis Hoca’nın 3 yıldır “örgüt YÖNETİCİLİĞİ” suçlaması ile yargılandığı bilgisine sahip değildir.

 Buna rağmen hukukun en temel ilkelerini rahatlıkla çiğneyip 3 yıl tutuklu yargılanan ve mahkûmiyet kararı üst mahkemece bozulan bir kişinin özgürlüğü gasp edebilmektedir.

 Sakarya 3. ACM heyetlerini sınıfta bırakan bir diğer fahiş hata ise şudur; heyete göre Halis Hoca “örgüt üyeliğinden” yargılanmaktadır ve derhal cezaevinde derdest edilerek tek kişilik hücresine geri konmalıdır.

Hukuk adamı kişiliğine sahip o kadar insanın içinden biri çıkıp da demiyor ki; “Biz örgüt üyeliğinden tutuklama kararı veriyoruz ama sanık 3 yıldır zaten tutuklu ve ceza alsa dahi neredeyse cezanın infazı tamamlanmak üzere.”

 Son olarak; Halis Hoca’mıza özel olarak uygulanan olağandışı hukukla mağduriyete sebebiyet verenleri, sosyal medyada Hoca’mızın tahliyesine hukuku bir kenara bırakıp partizanca karşı çıkanları âlemlerin Rabbi’ne şikâyet ediyoruz.

 Tahliyenin, infaz süresinin ve itirazın olmadığı mahşer günü hesaplaşmayı sabırla bekliyoruz. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler