Diyarbakır’da koronavirüs tedbirleri kapsamında çay servisi yasaklandı

 İl Hıfzısıhha Kurulu’nun 7 Nisan’da aldığı 21 nolu kararla, koronavirüs (COVID-19) salgınının ilde yayılmasını önlemek, vatandaşların sağlığına olumsuz etkilerini asgari seviyeye düşürmek, salgında en etkili mücadele olan sosyal mesafeyi sağlamak maksadıyla ilave bazı ilave tedbirler alındığı belirtildi. 

Alınan tedbirler şu şekilde sıralandı: 

  • Mahalle, sokak, işyeri önü gibi yerler ile umuma açık tüm yerlerde seyyar semaverde, tepside, seyyar çay ocağıyla vb. şekilde çay sunumu ve satışı geçici süreliğine yasaklandı. 
  • Her türlü ayni yardımların sosyal mesafeyi engelleyeceği ve hastalık yayma riski oluşturacağından Valilik izni olmadan ilgili tüm çalışmaların yasaklanmasına karar verildi.
  • Hurdacılık faaliyetlerinin tümü geçici bir süreyle durduruldu.

İşyerlerine çalışma saati düzenlemesi getirildi

  •  İl genelinde yarından itibaren geçerli olmak üzere sağlık ve lojistik destek getirenler, gıda tedarik eden işyerleri, eczane ve sağlık kuruluşları dışındaki işyerlerinin 08:00-18:00 saatleri arasında kontrollü olarak faaliyetlerine izin verilecek, bu saatler dışında bu yerler kapalı olacak. 

Sosyal mesafeye uymayana ceza

  •  İlçe Kaymakamlıklarınca anılan yaya kontrol noktalarında ve cadde boyunca görevlendirilen personel aracılığıyla vatandaşlar sosyal mesafe kuralına uyulması için ikaz edilecek. Uymayanlar hakkında gerekli cezai işlem uygulanacak.
  • Tüm kamu kurumlarında çalışan personellerin maske takması zorunlu hale getirildi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler