Koronavirüsün kaynağı Wuhan’da karantina sonlandırıldı

Aralık 2019’da ilk kez ortaya çıktığında, koronavirüs salgınının bu denli bir yayılım göstereceği kimse tarafından tahmin edilmiyordu.

Ancak kısa sürede dünya genelinde bir pandemi haline gelen virüs sebebiyle, hastalığın çıkış yeri olan Wuhan’da 23 Ocak 2020’de karantina uygulanmış ve şehir bütünüyle tecrit edilmişti.

Şehirde tüm toplu taşıma faaliyetleri de dahil olmak üzere hayat durdurulmuş sokağa çıkma yasağı getirilmişti. Şehre giriş çıkışlar kapatılmış ve şehir adeta dünyadan soyutlanmıştı.

28 Mart’ta trenlerin kente girişine izin verilmesinin ardından, Wuhan’ın girişindeki tüm yollar trafiğe açıldı ve insanların araçlarıyla kentten çıkmalarına izin verildi. Daha önceden açıklandığı gibi 8 nisanda karantina sonlandırıldı ve bugün Wuhan yeniden normale döndü.

Yarından itibaren trenlerin kentten çıkışına izin verilecek ve hava ulaşımı da kısmen açılacağı bildirildi. DSÖ’nün ‘salgın tedbirlerini gevşetmeyin, başa dönebiliriz’ açıklamasının gölgesinde, bugün kentten 50 bin civarında çıkışın olacağı tahmin ediliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler