Aydınlıkçılar, Halis Bayancuk Hoca’yı hedef aldı

Uğradığı haksızlıklar sebebiyle defalarca kez farklı kişi ve kurumlar tarafından sosyal, yazılı ve görsel medyada linç edilen Halis Bayancuk Hoca, kendilerinden farklı düşünenlere hayat hakkı tanımayan bir grup Maoist-Kemalist azınlık tarafından haksız ve tutarsız iddialarla hedef tahtasına konulmak isteniyor. 

Halis Hoca’nın 7 yıl 2 aya ulaşan tutukluluk süresi ve sonu gelmeyen yargılamalar birçok kişi tarafından tepki ile karşılanmakta, Halis Hoca hakkında kamuoyundaki yanlış ve çarpıtılmış algılar yerini daha adaletli söylemlere bırakmakta. Fakat hiçbir zaman adalet ve izan sahibi olmayan, tek gayeleri Anadolu topraklarında Maoist Çin veya Sovyet artığı Putin Rusya’sı benzeri bir totaliter bir rejim kurmak olan aşırı radikal ulusalcı kesim Halis Hoca’ya saldırmaktan geri durmamaktadırlar.

Bu hafta içi görülecek duruşması öncesi kendilerince Halis Hoca’yı yalan ve iftiralarla dolu bir köşe yazısı ile gündeme getirerek kamuoyu ve yargı nezdinde bir kara propaganda oluşturmak istemektedirler. 

Aydınlık Gazetesi’nde Utku Reyhan tarafından kaleme alınan köşe yazısının içeriğinde Halis Hoca’ya yönelik adeta bir sosyal medya trolü ağzı ile ifade edilen iddialar karşısında akıllar dumura uğramaktadır. Söz konusu kişi, Halis Bayancuk Hoca’nın, DAEŞ-El Kaide liderliğinden veya üyeliğinden yargılanmasını öne sürerek algı oluşturmak istemiş olsa da aslında şahıs, bu gerekçenin Halis Bayancuk Hoca’nın aldığı haksız cezayı bozan İstinaf Mahkemesi’nin en önemli argümanı olduğunu bilemeyecek kadar aciz veya art niyetlidir.

Yazıda haksız itibar linçini meşrulaştırmak adına “… Müebbet istemiyle çeşitli davalardan yargılanması devam etmektedir…” gibi tamamen uydurma bir bilgiyi araya sıkıştıran yazar, çok kısa bir araştırma ile yargılama geçmişine baktığında Halis Hoca hakkında sadece bir kez son yargılandığı, ceza aldığı ve bozulan dosyasında müebbet istemiyle dava açıldığını görür. Kaldı ki aynı savcı mütalaa aşamasında bu istemini geri çekmiş ve müebbet ile yargılanma gibi bir durum ortadan kalkmıştır. Bunlar sadece birkaç örnek… Yazar, yazının geri kalanında da Halis Hoca’nın diyanet hakkındaki görüşlerini içeren konuşmalarından cımbızlanan ifadelerle yine kendi kalemince bir algı oluşturma gayesi gütmüştür. Mesnetsiz konuşmayı âdet edinen yazar ne bir kaynak ne de bir link belirtme zahmeti göstermiştir. Okuyucudan koşulsuz bir itaat ve onay beklemektedir. 

Halis Bayancuk Hoca’nın Diyanet’i eleştirdiği su getirmez bir gerçektir fakat ne bahsi geçen köşe yazısındaki gibi bir üslubu ne de terör örgütlerinin amaçlarına hizmet eden bir yönü vardır. Halis Hoca’nın herkesin ulaşabildiği sesli-görüntülü sohbetlerine bakıldığında kendi perspektifinden Diyanet ve hizmet ettiği gayeler ele alınmaktadır. Bu da yaşadığımız topraklarda en insani haklardan biri olarak kabul görmektedir. 

Bu vesileyle Halis Bayancuk Hoca’nın haksız şekilde maruz kaldığı terör örgütü suçlamalarının sona ermesini ve  bu hafta görülecek duruşmasında 7 yıl 2 ay 10 güne ulaşan tutukluluğunun son bulmasını Rabbimizden niyaz ederiz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler