Cumhurbaşkanı: Parayla maske satışı yasaklanmıştır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, video konferans yöntemiyle düzenlenen kabine toplantısı sonrası yeni tip koronavirüs Covid-19 salgınıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Sözlerine “Parayla maske satışı yasaktır. Salgın bitene kadar vatandaşlarımızın tamamına yetecek maske stokumuz vardır. Devlet olarak vatandaşlarımıza ücretsiz maske ulaştırmakta kararlıyız ” diye başlayan Erdoğan’ın açıklamalarının devamında öne çıkanlar şunlardı:

Sosyal mesafeye dikkat etmeliyiz. Hastalığı yayması tehlikeli olan apartman, köy, ilçe hatta ili karantina altına alıyoruz. Şimdiye kadar 65 yaş üstü veya kronik hasta olan 1 milyon 321 bin vatandaşlarımızın temel ihtiyaç taleplerini yerine getirdik. Çalışan ve görevli olanlar dışındaki tüm vatandaşlarımızın evde kalmasını sağlayarak yayılma hızını azami rakama indirmeliyiz. ‘2 yeni hastaneyi süratle bitireceğiz’ Hastanelerimizde teşhis ve tedavi konusunda herhangi bir sıkıntımız yoktur. Yeşilköy Atatürk Havalimanı ve Sancaktepe’de 1000 odalık hastane kuruyoruz. Süratle buraları bitireceğiz. 45 günde bitirilmesi planlanıyor. Ve tamamiyle insanımızın halkımızın hizmetine sunacağız. Bizi yakından ilgilendirdiği için Avrupa ve ABD’deki gelişmeleri an be an takip ediyoruz.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler