ABD istihbarat raporu: Çin, salgınının gerçek boyutunu gizledi

Bloomberg’de yer alan habere göre, Amerikan istihbaratı, Çin’in salgının gerçek boyutlarını tüm dünyadan gizlediğine dair bir rapor hazırladı.

Söz konusu gizli rapor geçen hafta Beyaz Sarayın önüne geldi.

Çin’in, salgının 2019’un sonunda Wuhan’da başlamasından sonra sadece belirti gösteren hastaları istatistiklere dahil ettiğinin vurgulandığı haberde, kenteki binlerce cenaze görüntülerinin de şüphe çektiği kaydedildi.

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da düzenlediği basın toplantısında, Çin’in paylaştığı verilere yönelik yaptığı açıklamada ”Pekin’in gerçek rakamları örtbas ettiğine dair rapor aldığını doğrulamadı ancak Çin’in paylaştığı rakamlar çok hafif.” ifadelerini kullandı.

Çin’in yanı sıra İran, Rusya, Kuzey Kore, Suudi Arabistan ve Mısır’ın açıkladığı rakamların da şaibeli olduğu kaydedildi.

Johns Hopkins Üniversitesinin verilerine göre, Çin’de an itibaryla Covid-19 kaynaklık 82 bin vaka ve 3 bin 316 ölüm var.

ABD’deki son rakamlar ise 216 bin 722 virüs vakası ve 5 bin 112 virüs kaynaklı ölüm olduğu yönünde.

Öte yandan Çin, koronavirüs taşıdığı halde hastalık belirtisi göstermeyen ve “asemptomatik” olarak adlandırılan vakaların sayısını 1 Nisan’da ilk kez duyurmuştu.

Virüsün yol açtığı öksürük, ateş, akciğer iltihaplanması ve solunum yetmezliği belirtilerini göstermeyen vakaların ilk kez resmi olarak duyurdu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler