İstanbul’da koronavirüs mezarlığı

İstanbul’da Kilyos ve Beykoz’da defin yerleri belirlendi. Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenler buralara gömülmeye başlandı. Beykoz’daki Baklaca Mezarlığı’na da definler yapıldı. Ancak Çavuşbaşı Baklacı mahallesi sakinleri mezarlığın yerleşim yerlerine yakın olduğunu belirterek önlem alınmasını istedi.

Çavuşbaşı Baklacı mahallesinde oturan ve bölgede yerleşim yerleriyle okullar olduğunu ifade eden mahalle sakini, “Anadolu Yakası için defin yeri olarak Çavuşbaşı belirlenmiş. Çevreye baktığınızda burası bir yerleşim alanı. Ben burada yaşayan bir vatandaşım. Burada okullar var. Bu okullarda çocuklar eğitim görüyor. Burası bir cadde. Caddenin hemen altı mezarlık. Bu sakıncalıysa bu kadar yerleşim alanı içine defin niçin yapılıyor?” diye konuştu.

Bu durum bölge halkında paniğe yol açarken, söz konusu alana koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybeden 15 kişinin gömüldüğünü iddia eden Baklacı ve Çiftlik mahalle muhtarları, mezarlık olduğu iddia edilen yerin fotoğraflarını ve görüntülerini çekip, sosyal medyada paylaştı. Paylaşılan görüntüde, iddia edilen alanda ve çevresinde herhangi bir önlem alınmadan defin yapıldığını belirtti.Tedirgin olan mahallelinin mezarlıkta toplanması üzerine çevik kuvvet polisleri mezarlığın girişinde konuşlandı.

istanbul-mezarlik-200326-1.jpg

15 Mezara defin işlemi yapıldı defin yapılması beklenen 92 mezar daha var

15’inde defin yapılan, 92’si ise boş olan mezarların bulunduğu alanı göstererek, mezarlar burada, vatandaş zor durumda” ifadelerini kullandı.

Cenazeler için ormanlık alanda açılan yerleri de gösteren mahalle muhtarı, “Söylentiye göre 400 tane korona vakası olacağı tahmin ediliyor. 100 dönüm ormanlık alan mezarlık için kesildi. İstanbul Anadolu yakası için bu alan mezarlık olarak seçilmiş durumda. Dozerler tarafından mezar yeri açıldı. Resmi yerleri bunlara inandırmaya zorlanıyoruz. Bizim buralara mezarlık olmasında sıkıntımız yok sadece koron virüsünden dolayı ölen kişilerin gömülmesine itirazımız var” dedi.

istanbul-mezarlik-200326-2.jpg

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler