Newsweek, köşe yazısında Peygamberimizden alıntı yaptı

Dünya çapında patlak veren koronavirüs salgını sonrasında başlayan panik sürüyor. Pandemi haline gelen salgına karşı karantina ve sosyal izolasyonun önemi çok büyük. Uzmanlar zorunlu haller dışında evlerde kalmayı tavsiye etmiş, birçok devlet sokağa çıkma yasağı ilan etmişti. İnsanların özellikle kişisel temizliklerine önem vermeleri gerektiği her fırsatta vurgulanıyor.

Amerikada yayın yapan, dünyaca ünlü Newsweek dergisinin internet sitesinde konuyla ilgili bir yazı paylaşıldı. Craig Considine isimli yazarın ‘Yalnızca Duanın Gücü Tek Başına Koronavirüs Gibi Bir Salgını Durdurabilir Mi? Muhammed Peygamber Dahi Bunun Aksini Düşünüyordu’ başlıklı yazısında, Allah Rasûlü’nün (sav) hadislerinden örnekler verildi.

Considine yazısını: İslam Peygamberi Muhammed (sav), yüzyıllar öncesinde, salgın hastalık bulunan beldeye giriş çıkışların yasaklanması, ellerin düzenli şekilde yıkanması gibi pek çok tavsiyede bulunmuş ve temizlik imandandır diyerek konunun önemini belirtmiştir minvalinde toparlıyor.

Kaynak: Yazının orjinal metnine link üzerinden ulaşabilirsiniz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler