Batı’nın virüs karşısında çöküşü

Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü Başkanı Pierre Haski, neredeyse tüm dünyaya yayılan virüse karşı verilen mücadelede en büyük sürprizin “Batı’nın çöküşü” olduğu yorumunda bulundu.

Salgından en fazla etkilenen ülkelerden Fransa’da bir yayına katılan Pierre Haski “Birkaç hafta öncesine kadar dünyanın hiçbir yerinde kimse bugün İtalya ve Fransa’da olanlara inanamazdı.” diye konuştu.

Batılı ülkelerin en iyi doktorlara, en iyi sağlık sistemine sahip olduğunu belirten Haski, ancak bu kadar ilerlemiş sistemin bile koroanvirüse karşı sarsıldığını, maske gibi en basit koruma sağlayan ürünlerin bulunamadığını, karar alma süreçlerinde karmaşalar yaşandığını ve olayın uluslararası boyutunda açmazların ortaya çıktığını dile getirdi.

Batı’nın kürsüden düştüğü yorumunu yapan gazeteci Haski, başarılı şirketlere, ilerlemiş teknolojik altyapısına ve şeffaf hükümetlerine rağmen ‘Batı üstünlüğünün’ yara aldığını söyledi.

Haski, koronavirüs salgınından en fazla etkilenen İtalya’nın sağlık ekipmanları ve sağlık çalışanları ihtiyacının da Batılı ülkeler değil Çin, Rusya ve Küba tarafından karşılandığını dikkat çekti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler