Binlerce Fransız salgın sebebiyle yurt dışında mahsur kaldı

Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian, salgın neticesinde 130 bin Fransız vatandaşının ülkeye giriş yapamadığını aktardı. Bakan, hükümetin 130 bin kişinin ülkeye gelebilmesi için çalıştığı bilgisini verdi.

 

“Bu 130 bin kişinin topraklarımıza gelebilmesi için çalışıyoruz.” diye konuşan Bakan, mahsur kalanlardan sakin ve sabırlı kalmalarını istedi.

 

Fransız Dışişleri Bakanlığı perşembe günü yaptığı açıklamada, salgın nedeniyle seyahat kısıtlamaları uygulayan ülkelerden istisnai ticari uçuşlar için izin almaya çalıştıklarını duyurdu.

 

Dışişleri Bakanlığı hava yolu şirketlerine bilet fiyatlarında indirime gitme ve Fransa’ya uçuşlar düzenleme çağrısında bulundu.

 

Fransa’da sokağa çıkma yasağı

 

Hükümet Sözcüsü Ndiaye ise ülkedeki sokağa çıkma yasağı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ndiaye, evde kalma uygulamasının muhtemelen 15 günden daha fazla süreceğini ve nisan ayına uzatılacağını ifade etti. BFM televizyonuna konuşan Ndiaye, ülkedeki kısıtlamalara birçok kişinin uymadığını söyledi.

 

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, insanların alınan tedbirleri hafife almamaları gerektiğini kaydetmişti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler