Türkiye’de vaka sayısı yükseldi, Bakan yeni önlemleri açıkladı

Koca, bugün öğleden sonra düzenlenen basın toplantısında 3 yeni vaka duyururken, alınan yeni önlemleri şöyle anlattı:

*Tüm hastanelerimize ziyaretçi kısıtlaması getiriyoruz. Mesai saatleri içinde ziyaretçi kabul edilmeyecek. Mesai, saatleri dışında bir kişiye izin verilecek.

*İlaçlarını alan hastalarımızın ilaçlarını doğrudan alabilmeleri Aile Bakanlığı’mızla görüşüldü. Bir-iki gün için bakanlığımız bir yaklaşımı devreye sokacak.

*Kamu çalışanlarından kronik hastalığı olanlar kolaylıkla izne ayrılabilecek, bu anlamda bir genelge de yayınlandı.

*Mart ve nisan aylarında yapılacak etkinlikler ertelendi.

*Alo 184 SABİM Danışma Hattı’nı, corona enfeksiyonuna özel bir danışma hattına dönüştürüyoruz.

*Dokuz tane ülkeye daha uçuş yasağı getirildi.

*Yurtdışından gelenlerin 14 gün idari izinli sayılmaları gerektiğiyle ilgili Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığından karar çıktı.

*Kamu kurumlarında hamileler, yasal süt izni kullananlar, engelliler, 60 yaş ve üzerindekiler 16 Mart’tan itibaren 12 gün idari izinli sayılacak.

‘2 vakamız solunum sıkıntıları yaşıyor’

Söz konusu açıklamaların ardından Sağlık Bakanı Koca, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Koca, teşhis konan 5 kişinin sağlık durumuna dair soruya “Bu virüse karşı somut bir tedavi yok. Genel durumları için şu dönemde özellikle 2 vakamızla ilgili solunum sıkıntılarının olduğunu söylemek istiyorum” yanıtını verdi.

 

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül:  Nisan sonuna kadar yurt dışı seyahatlerinin iptali konusunda kararlar aldıklarını hatırlatan Gül, “Özellikle bugün itibari ile ceza infaz kurumları kapsamında, hastalık belirtileri olanların ceza infaz kurumlarına alınmaması, kabul durumunda solunum enfeksiyonu olanların belirli bir alana alınması kararlaştırıldı. Açık ve kapalı cezaevilerinde 2 hafta boyunca görüşler ertelenmiştir. Kamuda çalışanların özel izinleri ertelenmiştir. Bu haklar ise saklıdır, daha sonra verilecektir” dedi.Duruşma ve diğer adli yargı süreçlerinin ivedi olmayanların gözden geçirilerek ertelenmesi bir öneri olarak ortaya çıkmıştır

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan:

9 Avrupa ülkesine seferler durduruldu

  • ”Ankara – İstanbul arasında ulaşım konusunda talepler dolayısıyla hem otobüs firmalarına kolaylık sağlandı hem de ilave tren seferleri koyduk”
  • Alınan son önlemler kapsamında Almanya, Fransa, İspanya, Norveç, Danimarka, Belçika, Avusturya, İsveç ve Hollanda’ya yapılan seferlerin yarından itibaren 17 Nisan’a kadar durdurulacağını duyurdu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler