Alman basınında gündem ”Corona Virüsü”

Coronavirüs engellenemeyen yayılışının toplumların helak olacağı öngörüsünü güçlendirdiği bugünlerde tüm Dünya’ da olduğu gibi Almanya’ da da gündemde ki ilk sırayı ”Corona Virüsü” koruyor.

Dünya Sağlık Örgütü ‘ nün (WHO) dün itibariyle pandemi olarak sınıflandırdığı ” Corona Virüsü” hakkında Alman Basını’ ndan öne çıkan başlıklar:

Frankfurt’da çıkan Frankfurter Allgemeine Zeitung’ın haberinde öne çıkanlar

”Koronavirüs korkunç bir hal almaya başladı. Bu virüs, İtalya’da olduğu gibi toplumları ve ekonomileri komaya sürükleyebilir. Ekonomik işleyişleri çöküşe götürebilir ve kamusal yaşamın nefesini tüketebilir. Bu salgın pek çok ölüme neden olacak. Koronavirüsün ulusal ekonomilere maliyeti ile yol açtığı zararın ve uzun vadeli sonuçlarının halihazırda kestirilmesi mümkün bile değil. Bu çok bulaşıcı virüs ile mücadelede açık ve net olan ana hedef, yayılma hızını yavaşlatmak. Virüsün yayılması ne kadar yavaşlatılabilirse Almanya’daki sağlık sistemi de virüs ile imtihana kendini o kadar iyi hazırlayabilir. ”

Thüringen eyaletinde yayınlanan Freies Wort:

”Korona yüzünden şimdi okulları ve üniversiteleri tatil etmek, kamusal yaşamı mümkün olduğunca asgariye indirmek, sınırları kapatmak yanlış olur. Çünkü devlet ne kadar sert müdahalelerde bulunursa, vatandaşın normal hayata dönme isteği de o kadar güçlenecektir, üstelik belki hiç de uygun olmayan bir dönemde. Her kim ki günden güne baskıyı biraz daha artırır ise pek yakında sınırlarına dayanır. Ayrıca unutulmasın ki vatandaşlar da işin içinde ve onların da iyi ve detaylı bigilendirilmesi halinde aklıselim kararlar alacağına güvenmek lazım.”

Almanya’ da resmi kurumların açıkladığı rakamlara göre ”Corona Virüsü” pandemisinde hastalığa yakalanan son vaka sayısı  1899 ( Bin sekiz yüz doksan dokuz) kişi, tedavisi olumlu tamamlananların sayısı 19 ( On dokuz ) kişi, virüsten ölenlerin sayısı ise 3 ( üç ) kişi olarak açıklandı. 

 

Kaynak: Tevhid Gündemi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler