Odatv’nin gazetecileri tutuklandı

Dün Libya’da yaşamını yitiren bir MİT mensubunun cenaze görüntülerini servis ettikleri gerekçesiyle gözaltına alınana Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve gazeteci Hülya Kılınç, çıkarıldıkları Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklandı.

Akşam saatlerinde adliyeye sevk edilen Terkoğlu, ifadesinin ardından savcılık tarafından tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilmişti.

Oda TV haber müdürü Terkoğlu’nun ‘Sessiz, sedasız ve törensiz defnedilen Libya şehidi MİT mensubunun cenaze görüntülerine Odatv ulaştı’ başlıklı haber nedeniyle haberi yazan CHP Manisa İl Başkanı’nın kızı Hülya Kılınç ile birlikte dün sabaha karşı 4’te evinden gözaltına alınmışlardı.

Barış Terkoğlu ve Hülya Kılınç’a isnad edilen suçlamalar ise şöyle:

-İstihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri elde etmek (2937 sayılı Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu 27/1)

-İstihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgelerin ele geçirilmesine sebebiyet vermek (2937 sayılı Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu 27/2)

-İstihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etmek (2937 sayılı Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu 27/3-1)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler