İstanbul’dan Singapur’a uçan yolcuda koronavirüs tespit edildi

3 Mart tarihinde THY’nin TK54 sefer sayılı uçağı ile İstanbul-Singapur uçuşunu yapan bir yolcuda Singapur’a iner inmez koronavirüs testleri yapıldı.

Yapılan testler sonucunda yolcuda Covid-19 koronavirüs olduğu tespit edildi. İstanbul’dan Singapur’a giden söz konusu yolcunun Türk vatandaşı olmadığı ve  İngiltere’den, Singapur’a gitmek için İstanbul’u transfer noktası olarak kullandığı belirtildi.

Sağlık Bakanı yolcu ve mürettabat hakkında bilgi verdi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaşanan son gelişmeler sonrası yaptığı açıklamada, “Singapur’da Kovid-19 tanısı konan yolcu Fransız vatandaşıdır. Londra’dan Singapur’a giden transit bir yolcudur. bulunduğu uçağın yolcusuz döndüğünü, mürettebatın ise 14 gün gözetim altında olacağını söyledi.

Yolcunun Büyük İstanbul Havalimanı’nda indiği ve yaklaşık 22 dakika sonra THY uçağı ile Singapur’a gittiği belitiliyor. Havalimanının büyüklüğü düşünüldüğü zaman yolcunun bu süre zarfında sadece uçağından inerek diğer uçuşuna yetiştiği tahmin ediliyor.

Singapur Sağlık Bakanlığı uçaktaki diğer yolcuları da takip altına aldı

Bugün ise planlanan dönüş seferi iptal olurken uçak yolcuları karantinaya alındı. 

Singapur Sivil Havacılık Kurumu’nun yaptığı açıklamada: “Türkiye’den gelen ve corona virüsünün tespit edildiği yolcu ile yakın temasta bulunan üç pilot ve 11 mürettebat, yolcusuz uçakla İstanbul’a geri gönderildi. İstanbul’a vardıklarında karantinaya alınacak.” denildi.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler