Halis Hoca (Ebu Hanzala) ile gündeme dair “Corona Virüsü”

Halis Hoca, Çin’in Wuhan şehrinde başlayan ve dünyada korku, endişe yayan corona virüsü ile ilgili hatırlanması gereken ve bir çok kişinin aklının ucuna dahi getirmediği unutulan bazı noktalar dikkat çekiyor.

Halis Bayancuk Hoca’nın koronavirüsü ile ilgili kaleme aldığı noktalar; 

“İnsanoğlu El-Alîm ismiyle öğreten Rabbine, yine O’nun öğrettiği bilgiyle kafa tutuyor; yerin ve göğün hazinelerini keşfettiğine ve “Tanrı’yı öldürdüğüne” inanıyor. Oysa O (cc), çıplak gözle görülmeyen bir virüsle insana ne kadar aciz olduğunu hatırlatıyor. El-Alim ismine şükürle karşılık vermeyen insanı El-Kadîr ve El-Kahhâr ismiyle zelil ediyor.

Bu virüsün insan eliyle yaygınlaştırılması mümkün müdür? Elbette mümkündür! Dünya nüfusunu köleleştiren müstekbir/mütref sermaye sahipleri, uzun yıllardır bir meseleyi açıktan dillendiriyor:

Dünyanın yaşayan nüfusa yetmediğini, mevcut nüfusun 500 milyon – 1 milyar olduğu takdirde yaşanabilir bir dünya olacağını, bunun için gerekirse nüfusun azaltılabileceğini savunuyorlar. Yani genetiğini değiştirerek ekini, maddi ve manevi hastalıklarla nesli ifsat etmenin; böylece nüfusu azaltmanın dünyanın iyiliği için şart olduğunu savunuyorlar. 

“Onlara: ‘Yeryüzünde bozgunculuk yapmayın.’ denildiğinde: ‘Biz sadece ıslah edicileriz.’ derler. Dikkat edin! Onlar bozguncuların ta kendileridirler. Lakin farkında değillerdir. (2/Bakara, 11-12) 

İster doğal yollarla oluşup yayılsın ister insan eliyle üretilip yaygınlaştırılsın bu virüs, insana ne kadar aciz olduğu ve Rabbinin rahmetine olan ihtiyacını hatırlatmalıdır.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler