Avrupa kapıları açıldı! Mülteci akını başladı

Türk yetkili, Türk polisi, sahil güvenlik ve sınır güvenlik görevlilerinin geri çekilmesi emredildiğini de sözlerine ekledi.

İdlib saldırısının ardından Reuters, Türkiye’nin kara ve deniz yoluyla Avrupa’ya geçilmesine engel olmayacağını duyurdu. Bir Türk yetkiliye dayandırılan haberde, Türk yetkili “Türk polisi, sahil güvenlik ve sınır güvenlik görevlilerinin geri çekilmesi emredildiğini” de sözlerine ekledi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Mülteci politikamız aynıdır ama ortada bir durum var, artık mültecileri tutabilecek durumda değiliz” ifadelerini kullandı.

Bu gelime sonrası İran, Afganistan ve Afrikalı mültecininde Avrupa’ya geçmek için sınır bölgelerine yöneldiği belirtiliyor. 

 

Edirne’de de göçmenler, Yunanistan ve Bulgaristan’a geçmek istediklerini dile getirerek, sınır bölgesine yürüyor. Sabaha karşı aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 300 göçmen, Yunanistan’a gideceklerini belirterek, Karaağaç Mahallesi’nden Yunanistan’a açılan Pazarkule Sınır Kapısı’na yürüdü. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte ise bir grup göçmen, Bulgaristan’a açılan Kapıkule Sınır Kapısı’na yürüdü. Kapıkule’de yaşanan yoğunluk üzerine bazı göçmenler, yolların dışında tarlaları kullanarak, Yunanistan’a gitmek için Pazarkule Sınır Kapısı’na yöneldi. Tarlalar ve ara yolları da kullanan göçmenlerin sınıra yürüyüşü sürüyor.

İzmir’de bot sırası oluştu

İzmir’in Dikili ilçesinde toplanan 160 göçmen Yunanistan’a geçmek için sahillerde toplandı. Hareketli saatlerin yaşandığı Dikili’de sabahın erken saatlerinde sahillere gelen 160 göçmen, Yunanistan’a geçmek için bölgede toplanmaya başladı. Lastik bot almak için kendi aralarında para toplayan göçmenler, satın aldıkları botların sahile gelmesinin ardından Yunanistan’a doğru özgür bir şekilde yola koyulacak.

er2yfnhwkaaqbxj.jpger2yg7qxyaunvwv.jpgsddd.jpgasa.jpg

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler