Rejim Neyrab’dan çekildi: 9 ölü

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nden yapılan açıklamaya göre Esed milislerinin dördü Neyrab kasabası, beşi ise Serakib yakınlarında öldürüldü. Açıklamada Türkiye destekli muhalif grupların Neyrab’ın kontrolünü tekrar ele geçirdiği belirtildi.

Buna karşılık rejim birliklerinin stratejik öneme sahip M4 otoyolunda (Halep-Lazkiye Otoyolu) ilerlemeye devam ettiği ve “geride kalan 24 saat içinde 10 mevki ve köyü kontrolü altına aldıkları” belirtildi.

Halk rejim saldırılarından ve Rus bombardımanından kaçıyor

Suriye birlikleri, ülkenin son isyan kalesinde operasyonlarını yoğunlaştırdı. Bölgedeki süregelen şiddeti ve insanların yerinden edilmesini Birleşmiş Milletler İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Mark Lowcock, “21’inci yüzyılın en büyük insani felaketi olarak” adlandırdı. Çocuklar ise bu felaketten en çok etkilenenler.

İdlib genelinde çatışmaların Pazartesi günü şiddetlendiği ve bu çatışmalarda 41 rejim milisi ile 53 muhalif savaşçının öldüğü belirtildi.

Gözlemevi’nden yapılan açıklamada Rusya’nın hava saldırılarında da Cebel el Zaviye yakınlarında beş sivilin hayatını kaybettiği belirtildi. Rusya Savunma Bakanlığı ise Gözlemevi’nin açıklamalarıyla ilgili bir yalanlama yayınladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamda 24 Şubat tarihinde Rus Hava Kuvvetleri’nin Suriye’nin Kansafra ve El Bara kasabalarında hava saldırısı düzenlediği iddialarının doğru olmadığı belirtildi.

Rus haber ajansı TASS Rusya ve Türkiye’nin İdlib’deki çatışmaları yatıştırmak için diplomatik müzakereler başlatacağını duyurdu. Habere göre Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov “Bizi gerilimi azaltma bölgesini ve teröristlerin orada faal olmamasını güvence altına alan bir anlaşmaya ulaştıracağına inandığımız yeni müzakereler serisi şu anda hazırlanmaktadır” diye konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler