Sonunda bunu da yaptılar

Çin koronavirüs salgınından dolayı sıkıntılı günler geçirmeye devam ediyor. Salgın sebebiyle yaşanan ‘kaos’ ciddi boyutlara ulaşmış durumda. Her ne kadar hükümet aksini söylese de virüs sebebiyle yaşanan tahribat her geçen gün artmaya devam ediyor. 

Özellikle sosyal medyada ortaya atılan bir çok iddia yaşanan dehşetin açıklanandan çok daha fazla olduğunu ispatlar nitelikte. Çin’de alınan önlemler kapsamında sadece insanlar karantinaya alınmıyor. Çin Merkez Bankası, hastalığın daha da yayılmasını engellemek için kullanılmış banknotları karantina altına aldığını duyurdu.

Banknotlar, x-ray ışınları veya yüksek ısıyla dezenfekte edildikten sonra 7 ila 14 günlüğüne kasalarda tutulacak. Konuya ilişkin açıklama yapan bankanın başkan yardımcısı Fan Yifei, karantina süresinin her bölge için farklı olacağını, salgın seviyesinin ciddiyetinin belirleyici olacağını ifade etti.

Gözlem süresi dolduktan sonra banknotlar tekrar dolaşıma girecek. Çin’de bölgeler arasında nakit para akışı da askıya alındı.

Resmi rakamlarda Bin 600’ün üzerinde can alan Covid-19 virüsünü kapmaktan korkan Çinliler, banknot ve bozuk para gibi halk arasında dolaşan, virüsü bulaştırıcı özelliğe sahip nesneler kullanmaktan çekiniyor.

Çin yeni yılı tatilinden önce merkez bankası, virüsün çıkış noktası olan Hubei eyaletindeki acil durum için 4 milyar yuan (Renminbi) değerinde para basmıştı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler