Önüne geçilemiyor, ölü sayısı 910’a ulaştı

Çin’de ortaya çıkan yeni corona virüste can kaybı 910’a ulaştı.  Yeni corona virüsten ölenlerin sayısı 2002’de görülen SARS salgınındaki ölü sayısını geçti. 

SARS salgınında 8 bin vakada 800 can kaybı görülmüştü. Yeni corona virüste ise vaka sayısı 40 binin üzerinde.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan virüs, yaklaşık 30 ülke ve bölgeye yayıldı. Çin dışında, ölümcül virüse yakalananların sayısı 330’u geçti.

Çin’de yeni tip corona virüsü (2019-nCoV) salgınında dün 99 kişi hayatını kaybederken ölenlerin sayısı 910’a ulaştı. Çin hükümetinin yasakları esnetmesinin ardından bazı çalışanlar ofis ve fabrikaların yolunu tuttu.

Salgının yeni ay yılı tatiline denk gelmesi ile yetkililer şirketlerden 10 gün daha tatil ilan etmesini talep etmişti.

Daha sonra Komünist Parti yetkilileri uçuşları iptal etmiş, ek olarak da fabrika ve okulları kapatarak bir nevi tecrit uygulamıştı. Bu kararın ardından neredeyse iki hafta boyunca çok sayıda hayalet şehre dönüşmüştü.

Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu birçok ülke, Çin’de mahsur kalan vatandaşlarını tahliye etmeye başlamış ve ülkeye uçuşları durdurmuştu.

Bugün bazı iş yerlerinin açılacak olmasına rağmen birçok iş yeri kepenk açmayacak ve beyaz yakalılar evden çalışmaya devam edecek.

Başkent Pekin’in en yoğun metro hatlarından birinde trenler boş kalırken seyahat eden az sayıda yolcunun tamamının da maske taktığı gözlemlendi.

İngiltere, İspanya ve Fransa’da yeni vakalar ortaya çıktı

İngiltere ve İspanya’daki hastaların virüsü Fransa’da hasta bir kişiyle temasla aldığı belirtiliyor.
İspanya’daki hastanın İngiltere vatandaşı olduğu ifade edildi.

Fransa Alplerinde bir kayak merkezinde tatil yapan bir grup İngiliz’de virüse rastlandı. Yetkililer, bu kişilerle aynı yerde konaklayan herkese ulaşmak için harekete geçti.

Fransa, vatandaşlarına zorunlu olmadıkça Çin’e seyahet etmeyin uyarısında da bulundu.

Japonya’daki gemide ise yeni vakalar tespit edildi

Yeni yılı ay takvimine göre kutlayan Çin’de salgın nedeniyle yeni yıl tatili uzatılmıştı. Uzatılmış tatilin de sonuna gelindi.

Salgın bölgesindeki okullar 1 Mart’ta açılacak.

Bugün milyonlarca Çinli’nin işbaşı yapması bekleniyor. Ancak yetkililer, işyerlerinden 10 gün daha işbaşı yapılmamasını istedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler