Van’da arama kurtarma ekibinin bulunduğu alana ikinci kez çığ düştü

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Van’da ikinci kez çığ düşmesi sonucunda sekiz jandarma, üçü korucu ve biri itfaiye eri olmak üzere toplam 12 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Soylu ayrıca “30’u aşkın arama kurtarmacı, vatandaşımız, korucumuz, jandarmamız, UMKE’cimiz kurtarıldı, hastanelere sevk edildiler.” dedi.

Van Valisi M. Emin Bilmez ise yaptığı açıklamada “8 jandarma, 3 güvenlik korucusu ve 1 itfaiye eri olmak üzere 12 kişi yaşamını yitirdi, 9 vatandaşın durumu ise ağır.” ifadelerini kullandı.

2. çığdan sonra ölü sayısı 26’e çıktı

Van Bahçesaray’daki çığ faciasından son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Van-Bahçesaray kara yolunun 33. kilometresinde dün üzerine çığ düşen minibüste olduğu değerlendirilen 2 kişiyi arama çalışmaları devam ederken bölgeye ikinci çığ düştü.

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Van- Bahçesaray karayolunda arama kurtarma ekiplerinin üzerine düşen çığda 8 jandarma, 3 güvenlik korucusu, 1 itfaiye eri ile 9 sivil vatandaşın yaşamını yitirdiğini söyledi. Vali Bilmez, bölgedeki arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Dün akşam saat 17.00 sıralarında üzerine çığ düşen minibüste bulunan 5 kişinin cansız bedenine ulaşılırken, 6 kişi ise sağ olarak çığdan çıkarılmıştı. Minibüste olduğu değerlendirilen ve sabah saatlerinden itibaren devam eden 2 kişiyi kurtarma çalışmaları sürdürülürken ikinci defa çığ düştü.

İkinci çığın altında araçlar ve kurtarma ekibinen 50 kişi kaldı

Öte yandan, NTV yayınına bağlanan Bahçesaray Belediye Başkanı Meki Arvas ise şu ifadeleri kullandı:

“Biz Hizan’da iki tane cenazemizi götürüyorduk, orada çalışmalar devam ediyordu. Ancak bazı vatandaşlarımız aynı yolu kullanmak istediler. Tabi ki köy yerinde de devletin tüm çalışmaları devam ettiriyorlardı. 25 kişinin çıkarıldığı haberini aldık yaralı olarak Van’a ulaştırıldı onlar. Diğerleri kaç kişi kalmış net bir bilgi yok elimizde. 25 kişi çıkarılmış, 5 araç operatörlerle beraber çığ altında bilgiyi aldık. Ve çalışmalar hızlı bir biçimde devam ediyor.

Arvas, “300’ün üzerinde arama çalışmalarını sürdüren ekip vardı. Tahminen 50 kişi çığ altında kaldı. Bize ulaşan bilgi o şekilde.” ifadelerini kullandı.

Van AFAD İl Müdürü ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan’ın da çığ altında kalanlar arasında olduğu açıklandı. Orhan ekipler tarafından kurtarıldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler