Tayland’da binlerce kişi darbeden bu yana gerçekleştirilen en büyük eylemde bir araya geldi.

Tayland’ın başkenti Bangkok’ta binlerce kişi pazar günü Başbakan Prayuth Chan-ocha’nın hükümetine karşı koşu eylemi gerçekleştirdi. Edinilen bilgilere göre, Tayland polisi eyleme yaklaşık 13 bin kişinin katıldığını tahmin ediyor. 

“Diktatörlüğe karşı koşu” olarak adlandırılan eyleme katılanların “Prayuth istifa” ve “Yaşasın demokrasi” sloganları attığı belirtildi. Koşunun 2014’te darbenin gerçekleşmesinden bu yana gerçekleştirilen en büyük eylem olduğu aktarıldı.

65 yaşındaki Prayuth tarafından yönetilen Tayland’da, muhalefet Mart 2019’da gerçekleştirilen seçimlerin iktidar partisi lehine manipule edildiğini iddia ediyor. 

Hükümet sözcüsünün aktardığına göre, eylem Anayasa’nın çizdiği çerçeve dahilinde herhangi bir ihlal gerçekleştirilmeden düzenlendi. 

Muhalefet partileri de eylemde

Geleceğe Doğru Partisi lideri Thanathorn hakkında daha önce anayasal monarşiyi devirmeye yönelik eylemler düzenlediği gerekçesiyle dava açılmıştı. Geleceğe Doğru Partisi mart seçimlerinde 6 milyondan fazla oy alarak parlamentoda üçüncü büyük parti konumuna gelmiş ve 80 koltuk elde etmişti. 

Eski ordu komutanı olan ve 2014’teki darbeyi gerçekleştiren Prayuth’un destekçileriyse Tayland bayraklarıyla gösteriler yaparak liberal düşünceleri nedeniyle Thanathorn’u ve destekçilerini “ülkeden nefret edenler” diye tanımlıyor.

(Reuters)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler