Cumhurbaşkanı Erdoğan: Süleymani’nin öldürülmesi karşılıksız bırakılmaz

Dün akşam katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı, Orta Doğu’daki son gelişmelerle Libya tezkeresini değerlendirdi.

Süleymani’nin öldürülmesinin bölgenin huzur ve istikrarı açısından yarattığı yakın riskleri kaygıyla takip ettiklerini söyleyen Erdoğan, “Türkiye olarak, bölgemizde biz her zaman dış müdahalelere karşı durduk ve bu saldırıyı da bu bakışla değerlendirdik.” yorumunu yaptı. Cumhurbaşkanı, “Bu iş burada bitmeyecektir, bunun muhakkak bir takip eden süreci de olacaktır.” diye konuştu.

Erdoğan savaşın eşiğine gelen ABD-İran gerilimi hakkında şunları söyledi: “Gerginliğinin azaltılması için bugüne kadar Türkiye olarak çok ciddi gayretler gösterdik, gösteriyoruz.”

“Tüm gayretlere ve uluslararası girişimlere rağmen, Amerika-İran gerginliğinin çözüme kavuşturulması şu ana kadar maalesef mümkün olamadı.”

“Krizin son dönemde özellikle Irak üzerinden tekrar tırmanmaya başladığını gördük. Yerin de Irak olarak seçilmiş olması manidar” diyen Cumhurbaşkanı tüm tarafların zarar göreceği bir noktaya gelmeden bu gerilimin kontrol altına alınması gerektiğini ifade etti.

Erdoğan’dan Libya’ya asker gönderilmesi ile ilgili: “Asker zaten peyderpey gidiyor. Şu anda muharip güç olarak bizim orada farklı ekiplerimiz olacak. Bunlar bizim askerimizin içinden değil. Bu farklı ekiplerle o muharip güçler orada çalışacak.” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler