Doğu Guta artık tamamen katillerin elinde

Rusya Savunma Bakanlığı, Esed rejiminin ve Şii milislerin Doğu Guta’da kontrolü tamamen sağladığını duyurdu.

Yaklaşık iki ay süren ve en az iki bin kişinin katledildiği saldırıların ardından ele geçirilen yerler arasında, son kimyasal katliamın olduğu Duma da var.

Suriye rejimi Rusya ve İran’nın da desteğiyle Şam kırsalındaki Doğu Guta bölgesine iki ay önce saldırı başlatmış, bölge haftalar süren yoğun bombardımanın ardından üçe bölünmüş daha sonra kademeli olarak ele geçirilmişti.Rusya ve İran’ın İdlib karşılığında bölgeyi ele geçirmek istediği ve toplu katliamlara girişeceğinin anlaşılması üzerine silahlı gruplar sivilleri tahliye etme kararı almıştı. Buna rağmen tahliye için açılan koridorlar uzun menzilli füzeler ve uçaklarla hedef alınmış, iç savaşın en vahşi katliamları yaşanmıştı.

Rusya Savunma Bakanlığı bu sabah Esed rejiminin Duma’da kontrolü sağladığını duyurdu. Böylece Doğu Guta’nın tamamı müttefiklerinin desteğiylr terör rejimi Şam’ın kontrolüne geçti.

iran-suriye-dogu-guta-esed-katliam-rusya-duma-001.jpg

İşgalin ardından Hamaney’in danışmanı Ali Ekber Velayeti’nin dün Doğu Guta’ya gelerek insanlık dışı katliamlara imza atan Şii milis grupları ziyaret etmesi rejim yanlısı ajanslar tarafından dünyaya servis edildi.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler