İşgenceyle öldürülen Nizar Benat’ın cenazesinde Mahmud Abbas’a öfke!

Filistin Özerk Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’a yönelik eleştirileriyle bilinen insan hakları aktivisti Nizar Benat, Perşembe günü Filistin güvenlik güçleri tarafından tutuklandıktan sonra gördüğü işkence sonucu öldü.

Banat’ın ailesi, Filistin Yönetimi’ne bağlı güvenlik görevlilerinin gece yarısı evlerine girip Benat’ı yatağından alarak dövdüğünü söyledi. Banat’ın kuzeni Hüseyin, “Pencereleri açmak için kullandıkları demir parmaklıklarla kafasına vurdular. Onu sekiz dakika boyunca sürekli dövdüler.” dedi. Diğer aile üyeleri de Kudüs haber sitesine güvenlik güçlerinin onu “kasten öldürdüğünü” söylediler.

43 yaşındaki Nizar Benat, İsrail işgali altındaki Batı Şeria’nın bazı kısımlarını yöneten Filistin Özerk Yönetimini sert bir şekilde eleştirmekte, Batılı devletlere artan otoriterliği ve insan hakları ihlalleri nedeniyle kendisine yapılan yardımı kesme çağrısında bulunmaktaydı.

Filistin Yönetimi Başbakanı Mohammad Shtayyeh, Benat’ın ölümünü araştırmak için soruşturma başlatıldığını söyledi.

Benat geçen ay düzenlenmesi gereken seçimlerde Filistin Meclisi’ne aday olmayı planlıyordu, ancak Mahmud Abbas seçimleri süresiz olarak ertelemişti.

Mahmud Abbas yönetimi ise Nizar Benat’ın ölümüyle ilgili sessizliğini korumayı sürdürüyor.

Geçmişte Mahmud Abbas’ın liderliğindeki El Fetih’in bir yöneticisi olup daha sonra ayrılan El Hak Vakfı Genel Müdürü Şavan Cebarin, Abbas yönetiminin tüm meşruiyetinin sona erdiğini, varlığının Filistin’e büyük zarar verdiğini belirtti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler