​​​​​​​Ülkü Ocakları’ndan Kenan Alpay’a yönelik kolektif tehdit kampanyası!

Alpay, HDP İzmir İl Başkanlığı’na yönelik saldırı sonrası siyasette kullanılan dili eleştirdiği yazısında partilerin ve liderlerin tutumuna dikkat çekmişti. Alpay’ın Bahçeli’yi eleştirmesini yeryüzünün en büyük günahı kabul eden MHP ve Ülkü Ocakları mensupları, hukuka ve ahlaka aykırı şekilde Kenan Alpay’ı hakaretler ve tehditler ile hedef aldılar. Bu hakaret ve tehdit aymazlığının kısa bir süre içinde sosyal medyada resmi parti görevlilerince paylaşılması, saldırının kolektif bir hale gelmesine neden oldu. 

çiğnediği bir dönemde başta İslami camia olmak üzere tüm mazlumların yaşadığı hukuksuzlukları onurlu bir şekilde her platformda dile getiren Kenan Alpay’ın bu şekilde hedef alınması kabul edilemez olsa da şaşılacak bir durum olmasa gerek.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter ve Genel Sekreteri İsmet Büyükataman’ın, ÖZGÜR-DER Genel Başkan Yardımcısı ve Haksöz Haber Yazı İşleri Müdürü Kenan Alpay’ı hedef gösteren açıklamalarının ardından Ülkü Ocakları Başkan Yardımcısı Ömer Şanlı’nın start verdiği bir tehdit kampanyası başladı. Açık tehdit ifadelerinin yer aldığı sosyal medya mesajı kısa sürede aralarında Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanı Emre Çömlekçi ve İl Başkan Yardımcısı Korhan Çalışkan’ın da bulunduğu çok sayıda Ülkü Ocakları yöneticisi tarBirçok yazar ve gazetecinin, kaleminin ve mesleğinin onurunu afından alıntılanarak paylaşılmaya başlandı.

Yasal bir parti ve kuruluşlarca sergilenmesine rağmen tipik manada illegal örgütsel yapıların faaliyet şeklini yansıtan bu söylem, ne yazık ki Türkiye’de giderek sıradanlaşmaya başladı. Bu tarz tutumların iktidar ve yargı kurumunca tepkisizlikle karşılanması ise saldırganlık düzeyinin artmasını beraberinde getiriyor. İktidara yakın durmanın da verdiği cesaretle MHP’liler kendilerini, liderlerini, söylemlerini eleştiren herkesi açık bir şekilde tehdit edebiliyor, hatta hukuku hiçe sayarak fiili saldırılar gerçekleştirebiliyorlar. Bu şekilde, hoşlarına gitmeyen eleştiriler karşısında tehdit yağdırarak gazetecileri, sivil toplum kuruluşlarını, siyasileri baskı altına almaya çalışıyorlar.

Şüphesiz başta Kenan Alpay olmak üzere adil şahitlik çabalarını ortaya koyan tüm gazeteci ve yazarlar hakkı haykırmaktan geri durmayacaklardır. Herkesi istedikleri gibi eleştirmeyi, hatta hakaretler yağdırmayı, en ağır ithamlarla lekelemeyi kendileri için hak görenler kendi liderlerine, hareketlerine yönelik eleştiriler karşısında takındıkları bu tahammülsüz tutumla hak sözün dile getirilmesini engelleyemeceklerdir.

MHP kadrolarının hem siyaset yapıp hem de herkes gibi eleştiriye açık olmama arzuları tamamen faşizan ve diktatör tarzı bir bakış açısının tezahürüdür. Korku atmosferi oluşturarak hakkaniyetten uzak bir dokunulmazlık zırhı inşa etme çabaları ise hiçbir şekilde izah edilememektedir. Başkalarını en ağır biçimde eleştirirken, herkese en ağır ithamları yağdırırken kendi liderlerini dokunulmaz kılma çabaları ise anlamsız ve beyhudedir.

Bu noktada iktidar kadrolarının ve yetkililerin bu açık hukuksuzluklar dizisi karşısında sessiz kalmayı ve sorumluluklarını görmezden gelmeyi daha ne kadar sürdürecekleri sorusu da sorulmayı hak ediyor. Normal bir hukuk devletinde takibi gerektiren bir suç oluşturan ve hukuki yaptırımlarla karşılaşması elzem olan bu tehdit dolu mesajlar hakkında bakalım herhangi bir işlem yapılacak mı? 

 

Kaynak: Haksöz Haber, Tevhid Gündemi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler