Rus milletvekilleri, ABD teknoloji devlerini ülkelerinde ofisler açmaya zorlamak için oy kullandı

Rus milletvekilleri Perşembe günü, ABD’li teknoloji devlerini Rusya’nın internet “egemenliğini” güçlendirme çabasının bir parçası olarak Ocak 2022’ye kadar Rusya’da ofis açmaya veya cezai önlemlerle karşı karşıya kalmaya zorlayan bir kanun çıkardı.

Rusya, son aylarda ABD internet şirketlerini çökertti ve Moskova’nın yasaklı içeriği silmediği için cezalandırmak için Mart ayından bu yana Twitter’ın internet hızını yavaşlattı.

Parlamentonun alt meclisinde üçüncü ve son okumasını geçen yeni yasa, Rusya’da günlük yarım milyondan fazla kullanıcısı olan yabancı sitelerin yerel bir şube veya Rus tüzel kişiliği kurmasını şart koşuyor.

Tasarının yazarları, böyle bir şartın olmamasının şu anda yabancı sitelerin resmen Rusya’nın yargı yetkisi dışında kalmasına izin verdiğini açıkladı.

Parlamento web sitesinde, uymayan web sitelerinin arama motorlarında uygunsuz olarak işaretleneceğini, arama motoru sonuçlarından çıkarılabileceğini ve Rusya’da ve Ruslar için reklam vermelerinin yasaklanacağını söyledi.

Tasarının yasalaşmadan önce parlamentonun üst meclisi tarafından onaylanması ve Başkan Vladimir Putin tarafından imzalanması gerekiyor. Bunun yaygın olarak gerçekleşmesi bekleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler