Kim Jong Un: İsrail insanlık dışı suç işliyor!

 İsrail insanlık düşmanı bir ülke

KDHC lideri, geçen ay Filistin saldırısıyla İsrail’i “insanlığa karşı suçlar işleyen ve çocukları hedef alan devlet” olarak nitelendirdi. Pyongyang’dan yapılan açıklamada, İsrail’in “aşırı insan düşmanı bir ruha ve toprak genişletme hırsına” sahip olduğunu ve “devlet destekli terörizm ve diğer ulusları yok etme eylemi” ile meşgul olduğunu açıkladı.

Açıklamada, Pyongyang ayrıca İsrail’i “Filistinlilerin barışçıl dua törenini bastırarak nefret tohumları ekmekle” suçladı ve polisin Mescid-i Aksa’ya girmesine açık bir gönderme yaptı.

Kim Jong Un, İsrail’i şiddetle kınadığını ve “Filistinlilerin yerinden edilmesinin, yasadışı yerleşim genişletilmesinin ve barışçıl törenleri bastırmadaki nefret tohumlarından suçlu bir ülke” nitelendirmesini sözlerine ekledi.

“Bombardımanın sona ermesinden kısa bir süre sonra, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ve İsrail makamları çocukları öldürme suçlarını gizlemeye çalışıyorlar” diyerek sert ifadelerle İsrail saldırganlığını kınayan açıklama, İsrail’in saldırısı sonrası ilan edilen ateşkesten iki hafta sonra geldi.

KDHC lideri daha önce de “İsrail diye bir devlet mi var ki başkenti Kudüs olsun” diye Trump’un Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyan kararına tepki göstermişti.

Birleşmiş Milletlerin son açıklamasına göre, İsrail saldırıları yüzünden 250’den fazla Filistinli hayatını kaybetti ve bunların 70’den fazlası çocuktu. 100 binden fazla Filistinli ise saldırılar sonrası evlerini terk etmek durumunda kaldı.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler