Mısır 30 Rafale savaş uçağı almak için sözleşme imzaladı

Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, Paris ve Kahire’nin Mısır’a 30 Fransız yapımı Rafale savaş uçağı tedarikine ilişkin bir sözleşme imzaladığını belirterek, savaş uçaklarının “ulusal güvenliği” güçlendireceğini de sözlerine ekledi.

Bakanlık, kredi yardımı ile finanse edileceğini söylediği anlaşmanın değerini, önümüzdeki on yıl içinde geri ödenecek şekilde açıklamayı reddetti.

Reuters, adı açıklanmayan bir bakanlık kaynağının anlaşmanın yaklaşık 4 milyar euro (4.8 milyar $) değerinde olduğunu söylediğini aktardı.

Satışın önümüzdeki üç yıl içinde en az 7.000 işin güvence altına alınmasına yardımcı olacağını da sözlerine ekledi.

Yapılan açıklamada, anlaşma, Mısır’ın 2015 yılında 24 Rafale jeti satın almasının ardından yapıldı ve bu anlaşmanın 5 milyar euro (6 milyon $) değerinde olduğu bildirildi.

Basında çıkan haberlerde, Mısır’ın komşu Libya’da şiddetli çatışmanın ortasında Rafale savaş uçaklarıyla hava kuvvetlerini artırmaya karar verdiği belirtildi.

Libya, ülkenin uzun süredir lideri Muammer Kaddafi’nin 2011’de devrilmesi ve öldürülmesinden bu yana iki karşıt hükümet arasında bölünmüş durumda. Ulusal Mutabakat Hükümeti ve Libya Ulusal Ordusu olarak bilinen yönetimler ülkenin batısını kontrol ediyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler