Kırgızistan’la Tacikistan arasındaki Batken bölgesine özel statü

Kırgızistan Başbakanlığı’nın aktardığına göre Maripov, “İlgili karar tarafımca imzalanıp değerlendirme için parlamentoya gönderildi. Karar kabul edildikten sonra Batken bölgesi vergi ayrıcalıklarını da kapsayan özel bir statü alacak” açıklamasında bulundu.

Karar taslağına göre, yerel yetkililere devlet kurumlarının bölgesel alt birimleri ve yerel özyönetim kurumlarının faaliyetlerini koordine etme ve güvenlik güçleri ile etkileşimde bulunma yetkisi verilecek. Bölge sakinleri devlet ve belediye hizmetleri alırken imtiyaz sahibi olacak. Bölge için ayrıcalıklı finansman sistemi; bütçesinin belirlenmesi, ayrıcalıklı yatırım ve vergi rejimine yönelik özel bir usulün yanı sıra kamu alımlarında basitleştirilmiş bir mekanizma getirilecek.

‘Sınırda durum sakin’

Diğer yandan Kırgızistan Sınır Güvenlik Birimi’nin basın dairesinden yapılan açıklamada, sınırda durumun sakinliğini koruduğu vurgulandı.

Bölgede daha önce infilak etmeyen patlayıcıların ortadan kaldırılması için uzmanların görev yaptığını belirten Kaynak, “Bu nedenle Batken bölgesinin sınır bölümünde yaşayan Kırgız vatandaşları patlama seslerini duymaları halinde paniğe kapılmamalı” uyarısında bulundu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler