Avusturya’da Antisemitik suçlar rekor kırdı!

Yapılan bir araştırmaya göre, Yahudi cemaatinin resmi kayıtlarının 19 yıl önce başlamasından bu yana Avusturya’daki Yahudi karşıtı olayların sayısı geçen yıl rekor seviyeye yükseldi.

Bildirilen olaylar, çevrimiçi tacizden fiziksel saldırılara kadar değişiyordu. Avusturya Yahudilerini, Viyana Yahudi Cemaatini resmen temsil eden Antisemitizm Raporlama Ofisinin yıllık raporuna göre bu sayı 2020’de yüzde 6,4 artarak ülke çapında 585’e yükseldi. 

Kilitlenme protestoları ve antisemitizm

Raporda en fazla sayıda Yahudi karşıtı olayın yaşandığı Kasım ve Aralık aylarında belirtildi ve şu ayrıntılara yer verildi:

Hükümetin koronavirüs önlemlerine karşı protestolar, antisemitik olaylarda güçlü bir artışa yol açtı.

Antisemitik yalanlar özellikle internette ve gösterilerde yayıldı.

Olaylar esas olarak Holokost göreceleştirme ve komplo teorilerinin yayılmasıyla ilgiliydi.

Antisemitik Saldırıların Arkasında Ne Olabilir?

Olayların yaklaşık yüzde 40’ı sağcı bir siyasi motivasyona sahipken (229), yüzde 15’i sola bağlıydı. 195 olay ile ikinci en büyük kategori “atamak mümkün değildi”.

Çevrimdışı ve çevrimiçi medyadaki 135 antisemitik yayının olduğu vakaların yüzde 62’sini, çevrimiçi taciz dahil olmak üzere taciz edici davranışlar oluşturdu.

Verilen raporda ayrıca Yahudilere yönelik 22 tehdit ve 364 hakaret sayıldı. Vakaların yüzde 13’ünde aşırı İslamcı bir sebep bulundu.

Yahudilere yönelik fiziksel saldırılar toplamın yüzde 2’sini veya bir önceki yıla göre altıdan 11 vakayı oluşturuyordu.

Olayların artmadığı tek kategori 53 vaka ile maddi hasar oldu.

Çalışma, IKG’nin Kasım ayında bildirilen olayların sayısını artırmış olabilecek bir halkı bilinçlendirme kampanyası başlattığını belirtti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler