4 çocuğuna ve yaşlı annesine bakan D.Türkistanlı kadın gözaltına alındı!

Zeynep Salih isimli Doğu Türkistanlı kadın, Çin rejiminin insanlık dışı uygulamalarından ve katliamlarından kaçarak 76 yaşındaki annesi ve 3 kızı ve bir oğlu ile birlikte Türkiye’ye yerleşti. Bir süredir ailesiyle İstanbul Kayaşehir’de ikamet eden ailenin Göç İdaresi’nden alınmış geçerli oturum iznide bulunmakta. Buna rağmen Zeynep Salih 13.04.2021 tarihinde, mübarek Ramazan ayının ilk günü sahur vakti evine yapılan baskınla gözaltına alındı.

Hiçbir somut gerekçe olmaksızın gözaltına alınan Zeynep Salih önce Kumkapı Geri Gönderme Merkezi’ne akabinde Fındıkzade Fatih Ali Rıza Güzel Yerleşkesine gönderildi. Genç kadın, bir hafta geçmesine rağmen haksız bir şekidle idari gözetim altında tutulmaya devam edilmektedir.

5, 11,13 ve 15 yaşlarında olan çocuklarının ve 76 yaşında olan annesinin bakımlarının Zeynep Salih tarafından yapıldığı ve ailenin çok zor durumda olduğu belirtildi. Geri Gönderme Merkezi’nde tutulmaya devam edilmesi halinde yaşlı annesi ve çok küçük yaşta olan çocukları açısından telafisi mümkün olmayan zararlara yol açacağının altı çizildi.

Bir yandan “Hiçbir Doğu Türkistanlı kardeşimiz Çin’e teslim edilmedi, edilmeyecek” söylemleri sıklıkla gündem edilirken, 4 yetimi ve 76 yaşında yaşlı annesine bakmakla yükümlü olan bir Doğu Türkistanlı bayanı zalim Çin’e iade etmek adına, idari gözetim altına almak Uygurlara yönelik akıl almaz uygulamların devam ettiğini göstermektedir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler