Biden, Rus lideri Putin’i bir zirvede görüşmeye çağırdı

ABD istihbaratı Rusya’nın Ukrayna’da direkt çatışma istemediğine dair bir rapor yayınladıktan ve Moskova Washington’a “hasım” dedikten sonra Biden ve Putin’in salı günü telefonda görüştüğü yapılan açıklama ile ifade edildi.

Tarafsız olacak bir bölgede bir araya gelme çağrısı

Biden’ın Putin’e iki liderin tarafsız olacak bir bölgede yapılacak zirvede bir araya gelmesi için çağrıda bulunduğu bildirildi. Kremlin’den yapılan açıklamada liderlerin “diyalogu devam ettirme kararı” aldığı yazarken Putin’in zirve teklifini kabul edip etmediği henüz açıklanmadı. Yapılacak bir görüşme, Biden’ın ABD Başkanı olmasından bu yana mevkidaşların ilk yüz yüze görüşmesi olacak.

Konuşmada Biden’ın Rusya’nın Ukrayna sınırı ve Kırım’daki asker yığınağı hakkındaki endişelerini dile getirdiği ve Putin’e gerilimi düşürme çağrısı yaptığı ifade edildi. Görüşmede Biden’ın Rusya ile istikrarlı ve öngörülebilir ilişkiler inşa etme isteğini de tekrarladığı belirtildi.

Kremlin’in açıklamasında, “İki taraf da küresel güvenliği sağlamanın en önemli konularında diyalogu sürdürme konusunda hazır olduklarını dile getirdi” denildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler