2021 Ramazan ayının başlangıcı olan Hilal görüldü mü?

Ramazan ayının başlamasında ölçü olduğu sahih hadisler ve ilk dönem uygulamaları ile sabit olan Ramazan hilali, bugün İslam coğrafyasının bir çok bölgesinde gözlemlendi. 

Yapılan gözlemler sonucu hilalin farklı noktalarda görüldüğü belirtildi. Bu vesileyle bu gece ilk sahura kalkılarak yarın Ramazan ayının ilk günü olarak idarak edilecek.

İslam medeniyetinin ayların tayininde esas aldığı ilke Peygamber Efendimiz (sav)’in şu buyruğuna dayanmaktadır;

“Hilâli görmedikçe oruca başlamayın ve hilâli görmedikçe de oruç açmayınız. Eğer buluttan dolayı hilali göremezseniz o zaman ayın günlerini otuza tamamlayınız.” (Muttefekun aleyh)hadisi şerif gereği dünyanın bir çok bölgesinde müslimler çıplak gözle ve teknik gözlem araçları ile Ramazan hilalini bu yılda gözlemledi.

Peygamber Efendimiz’den(sav) varid olan hadisi şerife gereği yapılan gözlemler sonucu 12 Nisan 2021 Pazartesi günü (Bugün) Şaban ayının son günü olup, ilk teravihler bu akşam kılınacak. İlk oruç ise Ramazan ayının birinci gününe denk gelen 13 Nisan Salı (Miladi takvime göre) günü tutulacak.

Yüce Allah’tan Allah’tan rahmet, bağışlanma ve fetih ayı olan mübarek Ramazan’ı başta Halis Bayancuk Hocamız olmak üzere tüm müslimler, mazlumlar ve mustazaflar için hayırlara versile kılmasını temenni ederiz.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler