HDP eski milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu gözaltına alındı

TBMM Genel Kurulunda 17 Mart’ta gerçekleştirilen birleşimde, hakkında mahkemece verilen kesinleşmiş hapis cezasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi okunarak milletvekilliği düşürülen Gergerlioğlu hakkında gözaltı kararı verildi.
Kararın ardından Gergerlioğlu’nun Ankara’daki evine giden Terörle Mücadele Şube ekipleri, gözaltı işlemini gerçekleştirdı.

Terörle mücadele ekipleri tarafından emniyete götürülen Gergeroğlu daha sonra adliyeye sevk edildi. Burada göğüs ve kalp ağrısı şikayetlerinde bulunan Gergerlioğlu hastaneye kaldırıldı. Sosyal medyadan babasının son durumu hakkında bilgi veren Salih Gergerlioğlu, babasının anjiyo olacağını duyurdu.

Göz altına alınırken hiçbir suç işlemediğini dile getiren Gergerlioğlu, ”Maalesef bir milletvekili bir ortaoyunuyla milletvekilliği düşürülerek cezaevine gönderiliyor. Bu, Türkiye’nin utancıdır, iktidarın utancıdır. Ben haksızlıklara karşı çıktığım için, KHK soykırımına karşı çıktığım için, çıplak aramaya karşı çıktığım için, işkencelere, insan kaçırmalara, cezaevi ihlallerine karşı çıktığım için cezalandırılıyorum. Ben hiçbir suç işlemedim.” dedi.

Ömer Faruk Gergerlioğlu’na hapis cezası nedeniyle 10 gün içinde teslim olması için tebligat yapılmıştı.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler