8 aylık hamile kadının bebeğini düşürdüler! ‘Fino Gürkan’ çetesi çökertildi

İstanbul’da esnafa kabus yaşatan, hamile bir kadının bebeğini kaybetmesine sebebiyet veren çete çökertildi. 12 şüpheli gözaltına alındı. Fino Gürkan olarak bilinen organize suç örgütü Güngören’de faaliyet gösteriyordu. Çete üyeleri hedef aldıkları esnaftan haraç aldı. Kendilerine tepki gösterenleri ise silahla yaraladı.

Çetenin hedefinde bir çiğ köfteci dükkanı da vardı. Dükkanı zorla ele geçirmeye çalışan çete üyeleri işyeri sahibini de darp etti. Öldüresiye dövülen adam, hamile eşi zarar görmesin diye aracına bindirdi. Ancak çete üyeleri hamile kadının bulunduğu araca da saldırdı. Korku ve üzüntü yaşayan genç kadın 8 aylık bebeğini düşürdü.

Çete üyelerinin yaptıkları bunlarla da sınırlı kalmadı. Sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ettikleri için polis ekipleri ceza uyguladı. Bunun üzerine çete üyeleri kesilen cezaya kızıp 2 aracı da ateşe verdi.

Öte yandan çete üyelerinin sosyal medya hesapları da incelendi. Şüphelilerin korku salmak için sürekli sosyal medya hesaplarında silahlı görüntüler paylaştıkları ortaya çıktı.

Esnafa kabusu yaşatan çeteyi İstanbul Organize Şube Müdürlüğü ekipleri takibe aldı. Şüphelilerin kimliği ve adresleri belirlenince harekete geçildi. Özel harekat destekli eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında çete lideriyle birlikte 12 şüpheli gözaltına alındı. Adreslerinde silahlar ve bir adet tapu ele geçirildi. Emniyete götürülen Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler