İran, Deyrizor’daki sivilleri evlerinden ediyor!

Suriye’de hava saldırılarından korunmak için askeri noktalarını ve silahlı unsurlarını sivil yerleşim yerlerindeki evlere taşıyarak saklanmaya çalışan İran Devrim Muhafızları ve emrindeki yabancı gruplar, Irak sınırına hâkim Deyrizor ilinde Suriyelilere ait evlere el koymaya devam ediyor.

İran devrim muhafızları, bu amaçla Deyrizor’da ağırlıklı olarak varlık gösterdikleri il merkezi ve Elbukemal ilçe merkezinde son zamanlarda çoğu sivillere ait en az 60 evi müsadere etti.

İranlılar, Körfez veya Avrupa ülkelerine göç etmiş sivillerin ve askeri muhaliflerin geride bıraktıkları evleri, karargâhlara veya barınma merkezlerine çeviriyor.

– Evlerin mülkiyeti milislere devrediliyor

Deyrizor ilinde askeri varlığını her geçen gün daha da güçlendiren İranlılar, burada el koydukları evleri destekledikleri silahlı Şii milis unsurlarının üzerine geçiriyor.

İlk etapta İran destekli düzensiz silahlı grupların saflarındaki yerel unsurlara verilen el konulmuş evlerin mülkiyeti, bir müddet sonra, Esed rejimi tarafından Suriye vatandaşlığı verilen Şii milislere devrediliyor.

Suriye’deki iç savaşta Esed rejiminin kara gücü haline gelen İran Devrim Muhafızları ve emrindeki yabancı milis gruplar, Deyrizor’da daha önce de çok sayıda eve el koyup, buraları karargâha dönüştürmüştü.

Bu süreçte ev sahiplerine herhangi bir tazminat ödenmiyor.

İran Devrim Muhafızları ve destekledikleri yabancı grupların Deyrizor’daki mevzileri, ABD, İsrail veya aidiyeti bilinmeyen savaş uçaklarınca sık sık vuruluyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler