Özlem Zengin, çıplak arama hakkında tepki toplayan görüşlerini yineledi

Çıplak arama dayatmasına karşı kullandığı üslup “cinsiyetçi” ve “hak ihlallerini olağanlaştıran” olarak nitelendirilerek eleştirilen AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Haber Global’de Buket Aydın’ın sunduğu programa konuk oldu.

Farklı farklı pek çok konuda soruları yanıtlayan Zengin’in Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanan ve iki ayı aşkındır protestoların hedefinde olan Melih Bulu ile ilgili kullandığı ifadeler ve çıplak arama sorusuna verdiği yanıt dikkat çekti. 

Zengin, programda kendisine yöneltilen“Çıplak arama yapmak insan hakları ihlali değil midir?”sorusuna şu yanıtı verdi:

“Anayasa Mahkemesi’ne başvurular var. Bu uygulamanın var olması insan hakları ihlali konusu olduğu anlamına gelmez. Türkiye’de bu tür arama hiç yoktur demiyorum. Madem böyle bir mesele var, bir zahmet bunun şikayetini de yapın. Bu kadınların tamamı şikayetçi olmasını beklerdim, ama şikayetçi değiller. Bu konuda haksızlığa uğradığımı düşünüyorum.”

Melih Bulu ile ilgili soruya yanıt veren Zengin, “Melih Bulu Beyi çok iyi tanıyan bir insanım bizim arkadaşımız, dostumuz. AK Parti’de beraber görev yaptık. 6 yıldan fazla aynı masa etrafında oturduk, çalıştık. Uzun zamandır böyle bir haksızlık görmedim” dedi.

Bulu’nun ‘dışarıdan atandığı’ şeklindeki ifadelere itiraz ettiğini belirten Zengin, “Öyle bir tanım yok. Şu anda hukuk mevzuatımıza baktığımız zaman, Melih Bey, herkes nasıl başvuruyorsa mevzuata uygun olarak başvurmuştur” ifadelerini kullandı.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler