Meteoroloji uyardı: ‘Toz fırtınası’ kapıda!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Suriye ve Irak’tan toz taşınımının bugünden itibaren bazı bölgelerde etkili olacağını, yağış alan yerlerde ise çamur olarak yağacağını açıkladı.

Öğretim üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Şenyiğit, toz fırtınasının neden olacağı çamur yağışının kirlilik dışında sağlık için önemli sorunlar oluşturabileceğini vurguladı.

Şenyiğit, yağmur nedeniyle toz fırtınasının yeryüzüne çamur olarak sirayet edeceğini belirterek yağmurla tozun aşağı inmesi sonucu etkisinin geçeceğinin düşünüldüğünü ama durumun böyle olmadığını ifade etti.

0aac7cceeht42gfxcaatrrr.jpg

Profesör şöyle devam etti: “Bu toz fırtınası ya da tozun o bölgede birikmesi bazen uzun süreli, yağmurdan sonra da devam edebilecek şekilde kendi etkisini gösterebilir. Onun için yağmurdan sonra açık bir hava bile olsa en az bir-iki gün evde kalmanın çok büyük faydası olduğunu düşünüyorum. Kar yağışında toz bulutu etkisini daha da azaltacak ama bu demek değildir ki bu zararsızdır. Kar yağışı olan yerlerde de hastaların çok dikkat etmesi gerekiyor. Her ne kadar toz fırtınası etkisini azaltsa bile kar nedeniyle oluşan soğuk havayla birlikte hastalar üzerinde etkili olacak. Hastaların aynı şekilde dikkatli olmaları gerek.”

ankara-nin-polatli-ilcesindeki-toz-firtinasi-13595851-amp-001.jpg

‘Toz, akciğerimize girebilir’

Yağmur yağmayan yerler için de uyarılarda bulunan Profesör Şenyiğit, özellikle KOAH, astım, solunum yolu hastalığı ve alerjisi olanların kapı ve pencereleri açmamaları gerektiğini söyledi. Profesör, tozun akciğere girmesiyle hastalıkların tetiklenebileceğini kaydetti.

d02841f8a3.jpg

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler