Papa’nın çok konuşulan Irak ziyareti yoğun güvenlik önlemleri altında başladı

Papa tarafından ‘sevgi eylemi’ olarak nitelendirilen ziyaret, sadece Hıristiyanları bölgede kalmaya teşvik etmeyi değil, aynı zamanda bazı göçmenleri, Lübnan, Ürdün, Kanada ve Avustralya gibi daha uzak bölgelerden geri dönmeye teşvik etmeyi de amaçlıyor.

Papa Francis’in Irak ziyareti, son roket saldırıları ve intihar bombalamalarının yanı sıra koronavirüs vakalarındaki artışa rağmen bugün başkent Bağdat’ta başladı.

Droneların havadan sürekli güvenlik kontrolü yapacağı ve yüzlerce güvenlik görevlisinin de Papa’ya eşlik edeceği 4 günlük ziyarette 6 şehir gezilecek.

Papa’nın gerçekleştireceği dört günlük yolculuk, Covid-19 salgınının başladığı günden bu yana ruhani liderin ilk yurt dışı seyahati olacak.

Francis, gerçekleştirilen gezinin, Irak’taki bombalı saldırılar ve IŞİD’in ülkenin büyük bölümünü ele geçirmesiyle sayıları oldukça azalan Hıristiyan nüfusu için bir “sevgi eylemi” olduğunu söylüyor.

Ziyaret edeceği yerler ve kişiler arasında, Irak’ın en üst düzey Şii din adamı olan Necef’teki Ayetullah Ali el-Sistani, Ur, Musul, ve Bağdat şehirleri yer alıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler