Nijerya’da motorlu saldırılar: 16 ölü

Kaduna Eyaleti İç Güvenlik ve İçişleri Komiseri Samuel Aruwan, yaptığı açıklamada, kimliği henüz belirlenemeyen silahlı saldırganların Zangon Kataf ve Kurmin Gandu bölgesinde saldırdırılar düzenlendiği belirtildi.

Aruwan, saldırılarda 16 kişinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda kişinin yaralandığını kaydetti. Saldırılarda 10 ev ve 2 motosikletin yandığını aktaran Aruwan, bölge sakinlerinin can emniyetinden evlerini bırakıp gittiklerini söyledi.

Aruwan, yaralıların hastaneye kaldırıldığını, bölgeye güvenlik güçlerinin intikal edildiğini ve olayla ilgili soruşturmalar başlatıldığını bildirdi. Silahlı saldırganların, dün eyaletin çeşitli bölgelerinde düzenlediği saldırılarda 7 kişi ölmüştü. Ülkede son günlerde silahlı kişilerin motosikletlerle saldırılar düzenlemesi sebebiyle bazı kentlerde motosiklet kullanımı yasaklanmıştı.

Bölge, hayvan besicileri Fulaniler ile çiftçilikle geçinen kabileler arasında silahlı çatışmalar oluyor. Son olarak iki gün önce silahlı saldırganların düzenlediği saldırıda çok sayıda kişi öldürülmüştü.

Hayvanlarını otlatmak için güneye göç eden Fulaniler, çiftçilerin hayvanlarını çalmakla ve kendilerine saldırmakla tehdit edildiklerini söylüyorlar.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler