Hindistan ve Çin, yıllardır bir sınır anlaşmazlığına hapsolmuş durumda!

Çin devlet medyası, erkeklerin “Çin sınırına geçen” “yabancı askerlerle” savaştıktan sonra öldüğünü açıkladı.

Çatışma, Hindistan’ın Ladakh bölgesindeki Galwan Vadisi’nde meydana gelmişti ve bildirildiğine göre askerler taşlarla ve çivili sopalarla savaşmışlardı.

Bu süreç 45 yıldır tartışmalı sınır bölgesindeki ilk ölümcül çatışmaydı.

Daha önce Hindistan, geçen yılki çatışmada 20 askerinin öldürüldüğünü söylerken, Pekin kayıpları kabul etti ancak ayrıntıları açıklamadı.

Cuma günü, Çin’in askeri haber kuruluşu PLA Daily, bölgeye “gençliğini, kanını ve hatta canını” veren “kahramanca” Çinli askerlerin adını verdi – Chen Hongjun, Chen Xiangrong, Xiao Siyuan ve Wang Zhuoran. Hepsine ölümünden sonra ödüller verildi.

Rapor, Wang’ın ordu arkadaşlarına ulaşmak için bir nehri geçerken buzlu sularda boğulduktan sonra öldüğünü aktardı.

Hindistan ve Çin, onlarca yıldır bir sınır anlaşmazlığına hapsolmuş gidiyor. Gerilimin temel nedeni, 3.440 km (2.100 mil) uzunluğundaki, Fiili Kontrol Hattı adı verilen tartışmalı bir sınırdır.

Sınır boyunca nehirler, göller ve kar örtüleri, hattın kayabileceği anlamına gelir, askerleri birçok noktada karşı karşıya getirerek bir çatışmaya yol açar. Ancak iki ülke, sınırda silah veya patlayıcı kullanmama konusunda uzun süredir devam eden bir anlaşmaya sahip.

Bu yılın Ocak ayında, iki ordu, Hindistan’ın Sikkim eyaletinin kuzeydoğusundaki sınır boyunca çatışarak her iki taraftaki askerleri de yaraladı.

Ancak Hindistan ve Çin, o zamandan beri sınırdan “ayrılmayı” kabul ettiler, şimdi sınırın bir kısmından askerleri geri çekmenin tam ortasında.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler