Rihanna ve Greta Thunberg posterlerini yaktılar!

Delhi’deki öfkeli kalabalık, ülkenin protestocu çiftçilerine verdiği desteği tweetledikten sonra ünlü İsveçli çevre aktivisti Greta Thunberg’in kuklalarını yaktı ve Hindistan polisi tarafından bir soruşturma başlatıldı.

Greta Thunberg ve Rihanna da dahil olmak üzere, çiftçilere desteklerini dile getiren ve zaten gergin durumda olan duyguları alevlendiren birçok uluslararası ünlüye itiraz eden karşı protestocular, portrelerini yaktılar ve “uluslararası müdahaleyi” protesto eden pankartlar açtılar.

Kısa süre önce 18 yaşına giren İsveçli aktivist, yaklaşık 5 milyon takipçisine, çiftçileri desteklemek isteyenler için kampanya ipuçları ve dilekçelerle ilgili tavsiyeler içeren sözde bir araç seti tweetledi. Bir dizi tweetin ardından Thunberg, uluslararası bir suç komplosunun parçası olduğu iddialarıyla duş aldı ve bir polis soruşturmasının hedefi oldu.

Hindistan polisine göre, ilk soruşturma, Thunberg tarafından bağlanan araç setinin, Hindistan’da bulunan kuzey Hindistan’ın Pencap eyaletinden oyulmuş Sihler için ayrı bir ülke talep eden bir hareket olan Khalistan yanlısı bir grupla bağlantılı olabileceğini öne sürdü. -Pakistan sınırı. Polis Özel Komiseri Praveer Ranjan’ın ifadesiyle, belgenin Hindistan’da “sosyal uyumsuzluğu” yayma planı var. Bu arada isyan ve komplo suçlamalarıyla dava açıldı .

İktidardaki Bharatiya Janata partisi (BJP) liderleri, araç setinin “Hindistan’a yönelik uluslararası saldırı planlarının kanıtı” ile eşdeğer olduğunu söylediler.

Rihanna, daha önce çiftçilerin protestolarının şiddet olaylarıyla ilgili bir makalesini tweetledi ve sordu: “Neden bundan bahsetmiyoruz ?!”

Polis soruşturması haberi çıktığında, Thunberg desteğini yineledi. “Ben hala #StandWithFarmers ve barışçıl protestolarını destekliyorum. Hiçbir nefret, tehdit veya insan hakları ihlali bunu asla değiştiremez”, diye tweet attı.

Son aylarda, sürmekte olan çiftçilerin protestoları Hindistan’da oldukça bölücü bir konu haline geldi. Kasım ayından bu yana çiftçiler, ülke parlamentosundan geçen bir dizi tarım yasasının kaldırılmasını talep ediyorlar. Ocak ayı sonlarında gösteriler şiddetli bir hal aldığından, şu anda bir çözüm umutları oldukça uzak görünüyor. Şimdiye kadar, hükümet ve çiftçiler arasında dokuz tur müzakereler sonuç vermedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler