AB, mutasyonlu coronavirüs nedeniyle sınırları kapatıyor

Corona virüsün İngiliz, Güney Afrika ve Brezilya versiyonlarının Avrupa’da hızlı çoğalması nedeniyle Avrupa Birliği üyesi ülkeler içinde panik başladı. Birlik üyesi ülkeler, Schengen sınırları içi ve dışına giriş-çıkışlar konusunda yeni önlemler almaya başladı. Belçika yurt dışı seyahatleri yasakladı, AB ülkeleri sınırlarda test zorunluluğu getirdi, Fransa kumaş maske kullanılmaması duyurusu yaptı. 

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın yeni virüs türünün daha öldürücü olduğunu açıklamasıyla da yaşanan panik daha da arttı.

Belçika, gelecek Çarşamba gününden itibaren 1 Mart’a kadar, bir ay süreyle AB ülkeleri dahil olmak üzere, zorunlu olmayan tüm yurt dışı seyahatleri yasakladı. Belçika hükümeti sınırlarda kontrol yapılacağını ve uymayanlara para cezası kesileceğini de ekledi.

Fransa ise Almanya ve İtalya ile koordineli olarak, 23 Ocak Cumartesi gecesinden itibaren, AB üyesi ülkelerden hava ve deniz yoluyla Fransa’ya giren yolculara “negatif PCR testini” ve 1 hafta karantinayı zorunlu kılacak.

İspanya’da Madrid bölgesi, 22.00’den sonra sokağa çıkma yasağı ilan etti. Bar ve restoranlar için kapanış saatini de 21.00’e çekti.

Portekiz’de kreşler, okullar ve üniversiteler iki hafta süreyle kapanacak ve yeni varyant yoluyla bulaşma riskini azaltmak için İngiltere’ye ve İngiltere’den uçuşlar Cumartesi’den itibaren askıya alınacak.

Bununlar birlikte Pfizer’ın bir aşı şişesinden 5 doz değil, 6 doz aşı elde edilebileceği, israfı önlemek amacıyla bu dozların da kullanılması açıklaması da AB içinde tepki yarattı. Firmanın 5 yerine 6 doz hesabı yapması ve yüzde 20 daha düşük sayıda aşı teslimatı yapılacağını açıklaması tepkiyle karşılandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler