Konya’daki yürüyüş olaysız bir şekilde dağıldı

Halis Hoca’nın sevenlerinden oluşan 50 gönüllü bugün erken saatlerde, Konya Karatay’da bulunan Aziziye Cami önünde bir grup ve Karatay Kültür Merkezi Panorama Müzesi önünde ikinci bir grup halinde yürüyüş için toplandı.

Kısa bir bilgilendirme açıklamasının ardından hukuksuzluklara dikkat çekilmesi için yürüyüşe geçildi. Sosyal izolasyon kurallarına riayet eden gönüllüler, çevreye hiçbir rahatsızlık vermeden ellerindeki döviz ve pankartları taşıyarak belirlenen güzergâhtan Konya Karatay Adliyesi önüne doğru yürüyüşe geçtiler.

Adliye önünde sonlandıracakları yürüyüşün ardından basın açıklaması yapmayı planlayan gönüllüler, polis müdahalesiyle durduruldu. Fiziksel müdahalede bulunmayan polis ekipleri, makul bir üslup ile yürüyüşe izin veremeyeceklerini beyan ettiler. Gönüllülerin izahları kabul görmeyip yürüyüşe devam etme talepleri geri çevrilse de bulundukları yerde bir basın açıklaması yapmaları mümkün oldu. 

Herhangi bir taşkınlığa mahal vermemek adına kolluk kuvvetlerinin yaklaşımına misliyle karşılık veren gönüllüler, yürüyüşü o noktada sonlandırarak olaysız bir şekilde dağıldılar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler