ABD, askeri teknoloji ihracatı politikasını yeniledi

Washıngton Ticaret Bakanlığı Perşembe günü yaptığı açıklamada, ABD’nin Rusya, Çin, Küba ve Venezuela’ya askeri teknoloji ihracatı üzerinde yeni sıkı kontroller getirdiğini duyurdu.

“Ticaret Bakanlığı (Ticaret), herhangi bir ABD teknolojisine ve Çin, Küba, Rusya ve Venezuela’daki yabancı askeri istihbarat son kullanımlarını ve son kullanıcıları destekleyebilecek ABD’li kişilerin belirli faaliyetlerine ve ayrıca teröristlere yeni kontroller getirdi. Ülkeleri destekliyor ”dedi. “BIS ayrıca, ABD’deki kişilerin silah dağıtım sistemleri ve üretim tesisleri dahil olmak üzere yetkisiz kitle imha silahları (KİS) programlarını desteklemesini önlemek için kontrolleri geliştiriyor.”

ABD Ticaret Bakanlığı ayrıca, Pekin’in en büyük açık deniz petrol ve gaz üreticisi olan China National Overseas Oil Corporation’ı ve Çinli Skyrizon’u belirlenmiş askeri son kullanıcılar ekonomik kara listesine koydu.

Yapılan açıklamada “Bugün, Ticaret Bakanlığı Sanayi ve Güvenlik Bürosu Çin Ulusal Denizaşırı Petrol Şirketini Varlık Listesine ve Çinli şirket Skyrizon’u Askeri Son Kullanıcı Listesine ekledi” şöyle denildi. “Her iki şirket de, Çin’in Güney Çin Denizi’ndeki komşularına gözdağı vermesine yardımcı olarak ABD ulusal güvenliğini, CNOOC’u ve askeri uçak motorları gibi askeri ürünler geliştirme, üretme veya muhafaza etme kapasitesi nedeniyle Skyrizon’u tehdit ediyor.”

Başkanlık döneminin bitiminden önce, Trump yönetimi Küba ve Çin’e karşı bir dizi kısıtlama getirmeyi başardı.

1 Ocak’ta ABD, Küba Banco Financiero International’ı ülkenin ordusu tarafından kontrol edildiğini ve listedeki kuruluşlarla tüm mali işlemleri yasakladığını söyleyerek yaptırım uygulanan kuruluşlar listesine ekledi .

Bir hafta sonra, ABD Dışişleri Bakanlığı Küba’yı “uluslararası terör eylemlerine teröristlere güvenli liman sağlamak için defalarca destek sağladığı için” terörizmin devlet sponsoru olarak ilan etti .

Çin söz konusu olduğunda, 14 Ocak’ta ABD Başkanı Donald Trump , Çin ordusuyla bağlantılı olduğu iddia edilen şirketlere ABD yatırımları üzerindeki yasağı güçlendiren bir idari emir imzaladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler